Vad gör vänstern?

"Allting skulle bli ännu sämre" säger Lars Ohly om en borgerlig regering. Nja, det är väl en sanning med viss modifikation. Själv tycker jag att vänstern målar in sig i hörn hela tiden. De kan helt enkelt inte bestämma sig för om de ska vara ett miljöparti eller ett socialistiskt (man kan inte vara båda, se exemplet nedan).

I Malmö har (v) exv varit med och röstat för att e-on ska bygga ett gaskraftverk. Visserligen insåg de, precis som (s), att det skulle fördubbla Malmös koldioxidutsläpp men förstade ändå för etableringen med följande argument:

1. kolkraftverken i Danmark kommer att läggas ner
2. det är bättre än olja och kärnkraft
3. det skapar arbetstillfällen

Nu råkar det tyvärr vara så att e-on inte råder över de danska kolkraftverken. Kommer elmarknaden att tvinga Danmark att lägga ner kolkraftverken? Nej, knappast. Istället har vi el från både kolkraftverk och gaskraftverk, vilket e-on faktiskt räknat med. Det var inte avvecklingen av Barsebäck som fick e-on att lämna in ansökan utan framtida behov. Och man kan väl inte begära att vi ska energieffektivisera Sverige. Sån´t kan de hålla på med i Spanien och sådana u-länder, det är verkligen inget för oss.

Ja, naturgas är bättre än olja och kärnkraft men det är fortfarande ett fossilt bränsle som bidrar till växthuseffekten. Varför inte investera i energislag som ingår i ett kretslopp direkt?

Och visst skapar det arbetstillfällen, men det gör ju trafikolycker också... Frågan är ju vilken typ av arbetstillfällen det skapar. Varför inte satsa pengar och kraft på energislag som ingår i ett kretslopp direkt? 

Vad pysslar (v) med?

http://www.novator.se/bioenergy/BE9901/fossil.html

Fast vid närmare eftertanke lär det ju inte bli bättre med en borgerlig regering - moderaterna har ju ingen miljöpolitik alls.
Nej, det enda rätta är en mp-regering.

Kommentarer
Postat av: anna Johansson

Men får man starta gaskraftverk hur som elst? det måste väl "finansieras" med utsläppsrrätter i vilket fall som helst?

2006-08-14 @ 09:46:38
URL: http://annarod.blogspot.com
Postat av: Anna

Man kan ju kanske spekulera i om inte ett syfte med att lämna in en ansökan är just att få tilldelning av utsläppsrätter. Visst måste det "finansieras", men det verkar vara ett litet problem, regeringen har tillsammans med vänstern godkänt etableringen.

2006-08-14 @ 15:49:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0