L´opera seria

Känner du för att göra EN enda überkulturell sak i sommar så har jag tipset - åk till Drottningholm och se den roligaste operaföreställning du någonsin kommer att se - L´opera seria. Särskilt andra akten är helt hysteriskt kul, med en minnesvärd aria om flygande tonfiskar. Lite som när Morgan Pålsson försöker göra en "gå-a" i Thailand. En mening - stopp - ett steg.

Rickard gör en fantastisk sadomasochistisk scen, krälande på Drottningholmsscenen med rumpan inbjudande i luften - det trodde de nog inte när de byggde teatern ;-) För övrigt fick vi - helt off the record - en snabb guidning över och under och bakom scenen. Se Drottningholm och sedan dö, typ.

Tre föreställningar återstår - spring och köp!


Kommentarer
Postat av: Alf

Ja, det var en riktigt trevlig afton och kväll vi hade. Fantastiskt hur kultur som ursprungligen skspats för en helt annan samtid kan anpassas till att bli så modernt men ändå behålla sin tidsanknytning. Att sedan avsluta med den lilla guidningen gjorde allt perfekt. Men jag undrar hur sadistisk personen var som en gång i tiden bestämde hur bänkarna skulle vara utformade, egentligen...



2008-08-06 @ 00:12:41
Postat av: Anonym

Exakt! den verkligt sadomasochistiska insatsen utfördes av publiken....



Själv misstänker jag att bänkarna 1. är till för att man inte ska somna ALT 2. alla hade mycket tjocka gumpar som passade mycket bättre än våra kontorsråtteändor.

2008-08-06 @ 10:06:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0