Kvotering

Jag förstår inte alla kvinnor* som blir så upprörda över kvotering. "Hur hävda kompetens om vi är där på grund av våra tuttar?", som Malin Wollin skriver.

Män blir inkvoterade hela tiden. De får jobbet för att de har en kuk. Så har det varit i evigheters evigheter. Men nu när det ska bli tal om att KVINNOR ska bli inkvoterade så verkar frågan plötsligt handla om kompetens. Vem tror att det är den mest kompetente som väljs när man alltid väljer mannen? Är män mest kompetenta när det gäller frågor som berör den andra halvan av mänskligheten? Nej, knappast.

Problemet med män som gör produkter för män är att marknaden är ganska liten (och dessutom är konsumenterna "osynliga"). Därför har vi först på senare år fått mobiltelefoner som inte är BARA svarta eller silver (nej, vi fick lägga ner den mörkröda lackmodellen för vi tror inte att det finns något underlag bland de manliga high end-köparna som de sa på Ericsson när jag jobbade där). Stora bilar med stora motorer är gjorda av och för män och kvinnan har den röda lilla krock-o-säkra bilen när hon kör barnen till skolan (men kvinnor tittar ju bara på färgen, säger en manlig försäljare lite hånfullt. Även detta citat från verkliga livet).

Nej, fram för lite ärlighet i debatten. Så länge män fortsätter att kvotera in män till alla ansvarsfyllda, välbetalda tjänster så får vi lagstifta fram kvotering för kvinnor (eller rättare sagt det underrepresenterade könet).



* att män blir upprörda över att kvinnor ska kvoteras in ter sig helt naturligt, vem vill ha ökad konkurrens?

Kommentarer
Postat av: Malin

Heja heja! Helt rätt resonerat:-D

2008-11-13 @ 10:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0