Mycket kvar

Jag hade önskat att jag skulle kunna skriva att allt är klart men ack nej. Golvet i köket är slipat och belagt med titanoxid (?). Imorgon bitti ska jag olja in det och sedan är det klart att använda. Återstår att lägga in något slags klinkers eller sten i gliporna där trösklar etc suttit.


Med titanoxid på hälften.


Sedan var det då dags för golvet i sovrummet. Ett sådant där projekt som börjar som "när vi ändå har slipen på plats" och som slutar med "helvetesjävlaskit".

För att få bort fernissan stryker man ett tunt lager olja på, använder grövsta sandpappret och sedan kör man maskinen baklänges så fort man kan. Och det är bara början. När fernissan är borta börjar man slipa golvet. Fyra olika papper för att få ner det till rätt släthet för att oljan ska kunna sugas in. Otroligt tröttsamt och bullrigt och VARMT! Jag har kört med golvslipen 7 timmar i sträck, bokstavligen. Till slut var både maskin och jag själv överhettade. Ändå hann jag inte med kanterna, så de får jag ta imorgon fm. Ja, alltså samma dag som Fredrik m friends flyttar in hans bohag. ... suck. (Det var för sent för en bild när jag lämnade lägenheten, det kommer en imorgon.)

Men, köket är nästan klart och allt skräp borta. Det är bara för mig att städa undan allt byggdamm och förbereda för ett gäng kartonger, soffa, sängar etc. Häpp!

God natt.

Kommentarer
Postat av: Malin

Eh...jag fick panik å dina vägnar ett tag, men som vanligt fixar du skivan;-) Men fy, jag blir då stärkt i min övertygelse, husarbete och renovering är inget för mig, det betalar jag glatt för vid behov hehe. Jag beundrar din styrka och envishet - det ger fint resultat! Med möbler på plats kommer där bli en riktig drömboning, det är jag helt säker på. Ser fram emot invigningsfest med pompa och ståt (lovar lämna de högklackade skorna hemma;-)



Puss

2008-07-28 @ 09:00:01
Postat av: Alf

Snofsigt. Vi har en del hos oss som skulle behöva fixas till. Du kan inte tänka dig en ny karriär?

2008-07-31 @ 10:22:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0