Moral i nutid?

Två artiklar i dagens UNT är kul. Dels nyheten om att Apotekets VD nu kommer att betala spritfesten själv, dels nyheten att moral är svårt i nutid men betydligt lättare i framtiden (tyvärr bara i papperstidningen).

På ett studentjippo tappade Stefan Carlsson (Apotekets VD) plötsligt omdömet och stod där med en nota på 10.000 för alkohol (kanske blev det något glas för mycket vid middagen?) Vad gör han? Jo, försöker få Apoteket att betala. Inga moraliska betänkligheter hos Stefan Carlsson, som det verkar (även om man kan tänka sig att han hade lite ågren dagen efter). Sedan plockar UNT upp nyheten och plötsligt säger Carlsson att han ska betala med privata pengar.

Moral i nutid då? Jo, enligt en avhandling av Jens Agerström är det betydligt lättare att göra moraliska utfästelser om saker som ligger långt fram i tiden, jämfört med ställningstaganden som du ska göra idag eller nästa vecka.

Hade man ställt frågan till Stefan Carlsson för ett år sedan, om att han skulle betala en spritfest med Apotekets representationspengar, hade han nog nekat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0