Lyckad politik av regeringen

Jag läser i handlingarna till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden att kostnaderna för försörjningstöd ökar kraftigt i Uppsala. "Eftersom kostnaderna är till största delen kopplade till faktorer som är svåra att påverka på kort sit, ökat antal bidragsbehövande och att behovet av bostäder fortfarande är större än tillgången, så finns det få åtgärder att ta till".

Så lyckas de i alla fall, Moderaterna. Precis som jag befarade innan valet är det de sjuka, de arbetslösa och de unga som får ta smällen av skattesänkningarna för de välavlönade. Alliansen sänker skatterna på riksplan och vältrar över kostnaderna på kommuner och landsting som får betala för alla som blir sjuka av oro och dålig hälsa.  

Jag vill inte leva i ett samhälle där jag och flera i min bekantskapskrets "får 3.000 kronor mer varje månad att leva för" (som Hägglund sa i debatten igår) om det innebär att socialbidragen ökar med 25 % på några månader. För vad han säger är egentligen att de som redan har bra inkomst får 100 MER att leva för varje dag, samtidigt som en socialbidragstagare har 100 kr att leva för TOTALT/dag. Var finns solidariteten och humanismen i det?

"Vi vill komma bort från bidragssamhället", säger Reinfeldt.

Eller hur?


RSS 2.0