Nominerad till partistyrelsen

Fick det glädjande beslutet igår att riksvalberedningen vill se mig i partistyrelsen kommande år också. Jag har faktiskt haft väldigt kul, särskilt i AU. Särskilt glad blev jag över att även Johan Edstav från Uppsala blev nominerad, det hade kännts tråkigt om bara en av oss kommit med. Hela listan hittar du här.

och så gillade jag motiveringen:

"Anna är en karismatisk utbildad jurist som är skicklig i organisationsutveckling. Hon är entusiasmerande, viljestark, driven och produktiv. Vill stärka små lokalavdelningar och är kontaktperson till MIK, Miljöpartister I Kommunerna. Politiska ansvarsområden i ps: kultur, fritid och konsument."


Kvotering av män

Miljöpartiets intiativ har Riksdagens utredningenstjänst utrett hur många kvinnor som är föreslagna till de 20 största bolagsstyrelserna.  Undersökningen baserar sig på valberedningarnas förslag. I de fall den kvinnliga representativiteten blivit större beror det på att styrelsens storlek blivit mindre.

I Norge införde man för några år sedan regeln att bolagen ska ha minst 40% representation av det underrepresenterade könet (läs kvinnor) och fast att det knorrats så har resultatet blivit bra. Här i Sverige säger Maud Olofsson och Nyamko Sabuni att frivillighet ska skapa jämställdhet. Motivet är att kvinnor inte ska få stämpeln på sig att de inte är kompetenta nog när de blivit inkvoterade. Hur går det? Det är sämre än på länge. Enligt Mauds och Nyamkos logik verkar kvinnor bara bli mer och mer inkompetenta.

Män fortsätter att kvotera in andra män. För att det är enklast. Det har inget med kompetens att göra.

Vad har hänt med EU?

På senaste tiden har flera positiva, och förvånande, beslut fattats i EU. Nu senast har man infört ett moratorium (stopp) för allt klonat kött, s k Novel food. Fram tills man bestämt sig hur det ska förbjudas får det inte säljas. Det är ju fantastiskt!
Allt det här snacket om att mat ska klonas för att föda fler på jordklotet är bara nys. Vi odlar tillräckligt med mat som det, det är fördelningen av maten som är problemet.

Kärnkraft och cancer = sant

På Greenpeaces hemsida hittar man en kärnkraftskalender som en påminnelse om att kärnkraften inte är en säker energikälla och att många människor världen över dagligen riskerar att utsättas för radioaktivitet.

Read it and weap


Ny ordförande i Uppsala

Ja, ibland går det undan. Lite drygt ett halvår efter flytten till Uppsala har jag blivit vald till ordförande för kommunföreningen. Det känns kul men lite nervöst, det är ju inte helt lätt att ta över ordförandeskapet från Johan Lundqvist. Jag tar dessutom över klubban i bråda tider, EP-valet närmare sig med stormsteg och nästa år är det riksdagsval. Det betyder personval, vilket alltid sätter press på medlemmar och förening. Som tur är finns det en valgrupp som har koll på läget och som har erfarenhet av Uppsala, annars hade jag nog inte tackat ja.

Mål med ordförandeskapet:
* Stark och kreativ lokalförening utan interna konflikter
* Smidigt valrörelsearbete med tydlig arbetsfördelning och bra stämning
* 15 % i riksdagsvalet!
* Massor med grön politik ska genomföras nästa mandatperiod i samarbete med s och v.

Ropen skalla, vi vill va kalla!

Läser i UNT idag att snögubbarna har börjat demonstrera på Slottsbacken: 

Er livsstil = vår död!
Ropen skalla - vi vill va kalla
Snögubbar kräver - vanligt väder

Mitt eget bidrag:
Snögubben demonstrerar
Snögubben har fått nog
Snögubben vill ha snön kvar
Här på sitt eget klot

RSS 2.0