Restaurangtorg i Uppsala

En sak som jag verkligen saknar sedan min flytt till Uppsala är Lilla Torg. Till Lilla Torg kan man alltid gå om man är hungrig eller törstig och har lust att titta på folk. Soliga dagar kan man sitta en hel eftermiddag med kall öl i glaset eller en kaffe latte och solglasögonen fast förankrade på nästippen. Där finns alla typer av människor, hippa tjejer med snygga handväskor, turister med kamera på magen, snygga advokattyper från byråer och banker på Stortorget och alldeles vanliga människor (jo, Hägglund, även vanliga människor finns på Malmös mesta kulturtorg). Här finns, förutom en favoritindisk restaurang med världens bästa Balthi, också Form&Design och helt underbara byggnader från 1500-talet och framåt. På nätterna går gasbrännarna igång och sorlet påminner om torgen på kontinenten. Kort sagt - Lilla torg har allt man kan önska.

Men det finns inget Lilla torg i Uppsala. Torget i Uppsala är stora och få och väldigt ödsliga. Därför vill jag göra om St Eriks torg till Uppsalas restaurangtorg. Idag används St Eriks torg som parkeringsplats. Vilket slöseri. Rätt använt skulle torget bli en helt underbar miljö, men den belysta domkyrkan på ena sidan, Fyrisån och Saluhall och låga fina hus åt alla håll.


Resecentrum i Uppsala

Idag hade jag förmånen att få en dragning av Jernhusen hur de tänker sig den nya stationsbyggnaden vid Uppsala Resecentrum. Byggnaden invigs i april nästa år och de har verkligen tänkt till. Eftersom jag precis börjat jobba för HSO i Uppsala så var fokus på mötet tillgänglighet och funktion.

Mycket spännande hur man kan använda byggnadsmaterial för att underlätta för funktionshindrade. Med svart marmor i golvet för att visa riktningar och ljusinslägg i form av pilar. Snyggt!

Villkor för småföretagare

Idag har jag varit (obetald) konsult åt två småföretagare, Marlene och Helene, som vill starta en ekonomisk förening tillsammans. Båda är ganska oerfarna föreningsmänniskor men kompenserar genom stark vilja och tro på sina egna förmågor. Det är inte lätt att veta vilken företagsform som passar bäst, eller hur man ska göra praktiskt. De fick hemläxa och vi ska träffas igen för att prata vidare om syfte och upplägg. Kul! 

Dessutom var det väldigt nyttigt att förutom mina egna erfarenheter få inblick i småföretagarnas villkor, skrev hon som är ansvarig för politikområdet i Partistyrelsen. :-)


RSS 2.0