Maud skuttar runt

Min mamma häcklade Maud Olofsson igår.

"Hoppa runt på de där stenarna för att få uppmärksamhet. Och så är det miljöpartiet som har fått igenom att regeringen äntligen gör något! Man blir förbannad!"

Man får inte vara feg

Jag har funderat en hel del på var man ska dra gränsen. Hur länge kan vi låta Nord-Korea, Iran, Indien, Pakistan m fl länder fortsätta utveckla kärnvapen? Och är det egentligen det de gör? De kanske bara låtsas utveckla kärnvapen, som att fejka triss i ess när man spelar poker. Och kan länder som USA och Ryssland någonsin, med trovärdighet, påverka andra länder att inte utveckla kärnvapen när de själva har kärnvapen upp till tänderna (eller, ja.... upp till testiklarna är väl det rätta)? 

Jag dejtade ett tag en "försvars"-förespråkare. Han tyckte att jag tog lite lätt på det här med pacifism och ville få mig att välja mellan att döda min bror eller döda mig själv i en nödsituation. Han trodde inte på mig när jag sa att jag hellre själv dör än dödar min bror. Och i efterhand har jag många gånger tänkt att hela frågeställningen egentligen handlade om att han godtagit föreställningen att människan i grunden inte är god, utan alltid kommer att fatta beslut som gynnar dem själva. Jag träffar ganska många människor såhär i valtider som hävdar att de själva vill väl, men att de inte litar på att omgivningen är lika god. "Varför ska jag tänka på miljön, när det är så många andra som inte gör det?" De har blivit det de själva föraktar allra mest.  

Nej, man får inte vara feg. Någon måste börja visa tillit, annars finns det ingen tillit kvar till slut.

Puh, så skönt

Inte för att jag egentligen undrade, men det känns ju tryggt att veta att även Sydsvenskans valsympatianalys placerar mig i mp-facket. Det är ju ett ganska varmt och mysigt fack. Ändå, kan såklart inte låta bli att ifrågasätta några av frågorna i testet, exempelvis:

Fråga 8 av 25:
DET ÄR VIKTIGT ATT SÄNKA SKATTERNA

Vilka skatter menas? Om de menar skatter på arbete så är jag helt med, men då vill jag ju samtidigt att skatterna på miljöstörande verksamhet ökar motsvarande. Eller är det HELA skattetrycket som ska ner? Fick svara "Ingen åsikt", vilket ju verkligen inte är sant :-)

http://sydsvenskan.se/val2006/

Sydsvenskantest 18 juli

Ohlyckan

2006-07-05

Stackars Göran Hägglund. Han anses vara en kul kille inom kristdemokraterna, och tog nog i lite för mycket när han i sitt Almedalstal skulle ordvitsa om Ohly. Det var INTE särskilt lyckat. Eller kul. Bara väldigt, väldigt pinsamt. Och Ekot spelade alltihop i nyheterna, om och om igen. Har försökt att hitta inslaget igen, men inte lyckats.

Jag är Ohlyckan.
Ohly, dohlyckan
Så akta er för mig,
annars händer det en grej
(spridda applåder)
Passa er,
för annars händer det en grej
en regeringsgrej
Gnissel och pang
Krasch och bang

Heja Göran!

Moahahaha!

Saker jag inte förstår, och människor jag inte gillar

2006-07-04

Läser Lena Sundströms bok "Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar" och skrattar oupphörligt.

Dagens Lena:

"En tidig vårdag steg jag dock upp ur min säng, fast besluten om att jag nu skulle bli en konsumentmedveten medborgare, en sådan där som gör ett aktivt elval.
Vilket direkt ledde till problem nummer ett - Hur väljer man el?
Missförstå mig inte. Det finns stunder då jag uppskattar att jag har ett val. Som i videobutiken. Där är det jättebra med valfrihet. Tänk om det bara fanns Pillertrillaren och Pillertrillaren. Eller om man bara kunde köpa Hans Martins julsånger och Hans Martins julsånger på Åhléns eller Åhléns. (NEJ, JAG HAR INTE ERT KLUBBKORT!)
Men vem har egentligen behov av att uttrycka sin individualitet och särart genom att välja sin egen el?"

http://www.lenasundstrom.se/

Rättvisa

2006-05-01

Några praktiska tips, såhär på internationella arbetardagen:

Agera globalt - handla lokalt
Det finns många anledningar till att du ska köpa rättvist: den största är att genom att betala bra löner till odlare/jordbruksarbetaren kan denne försörja en hel familj, barnen kan gå i skola och behöver inte jobba. Dessutom är rättvisemärkt också ekologiskt odlat, vilket innebär att odlaren inte använder bekämpnings- och gödningsmedel.
Genom att du ändrar ditt inköpsmönster förändrar du villkoren för andra människor på andra sidan jordklotet.
Läs mer på: http://www.rattvisemarkt.se/

Köp ekologiskt, närodlat, säsongsbetonat
Varje produkt du köper har en bakgrund. Hur har den producerats, hur långt har den fraktats? För att minska miljöbelastningen kan du köpa dina produkter med följande prioritering:
1. närproducerade, ekologiska, säsongsbetonade - BÄST!
2. ekologiska, rättvisemärkta, importerade
3. närproducerade
4. avstå (behöver du köpa Hokifisk från Nya Zeeland? Kanske kan du välja något annat?)

Själv är jag kluven mellan 2 och 3. Det gynnar lokalsamhället att handla det som är närproducerat, men samtidigt vill jag inte ha i mig en massa gifter och djuren ska inte behandlas illa. Ibland kan man behöva avstå. Jag köper exv inte ägg som inte är KRAV-odlade. Då avstår jag hellre från ägg helt och hållet.

Kärlek

2006-04-18

Sex is the seed

love is the flower

compassion is the fragrance

Gud och ondska

2006-03-19
Såg precis ett program om George W Bush.. ja, man kan väl säga att det var ett hyllningsprogram till hans ära...

Den intressanta sista delen i programmet fokuserade mycket på ondska och Bush:s hantering av denna ondska. Om vi nu tänker oss att Gud har skapat allt, han är den store skaparen, så borde väl även Gud ha skapat ondskan?

Problemet är när vi använder ord som ondska att de verkar vara något helt annat än oss själva. Men vi bär alla ondska inom oss, precis som vi bär på godhet. Den dagen vi förstår att vi är yin och yang, kvinnligt och manligt, mörker och ljust... Den dagen förstår vi att den enda ondska vi behöver bekämpa är vår egen. Så, tror du på ondskan omkring dig, börjar med att se på vilket sätt du själv bidrar till den ondskan.

För mig representerar nämligen George W Bush ondskan. Och det vore säkert hemskt för honom att att höra att jag ser på honom på samma sätt som han betraktar Usama.

Intressant nog sa en evangelist i programmet att "den som dödar 100-tals människor måste vara ond" och ändå hyllade han Bush. Dubbelmoralen i sin högborg.

Min egen ondska visar sig som högmod, otålighet, förakt, intolerans, snålhet och alla mina inskränkta, bittra tankar om min omvärld. Jag lovar att jag jobbar med det, men har insett att jag aldrig kommer att lyckas helt. Den dagen jag anser att jag är fullärd hoppas jag att jag dör och återföds till en amerikansk president.

Trevlig söndag!

Den Aura-soma-flaska som släpptes i september 2001. Flaskan pratar om att lösa inre konflikter genom frid, hopp och tro. Och om att arbeta tillsammans, lösa konflikter och finna lösningar. #102

Per Nuder och Mars

2006-03-01
Per Nuder i dagens Sydsvenskan:
"Vi har länge sett företagarna som folk med cylinderhatt och fet cigarr. Den bilden stämmer inte vilket vi har börjat förstå".

Moahaha!

CHTV - China Public Television

2006-02-17
Samhällsprogrammet Faktums hit: CHTV - En parodi på det svenska folkhemmet, med Göran Persson som Mao. Underbart!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=42503

FNN - Freedom News Network

2006-02-07
Faktums (SVT) ripoff på Fox News. Jättekul!

Risk för brist för el i vinter - javisst!

2006-02-01
Från E.ons hemsida:
Meteorologer förutspår att det kommer att bli en kall vinter och enligt statliga Svenska Kraftnäts rapport om elbalansen, finns det risk att elen inte kommer att räcka till för de effekttoppar som kan komma under riktigt kalla dagar.

Jag vet inte. Men det känns som jag hört det förut. En hel del gånger.

Kollar man lite extra så visar det sig att ALDRIG NÅGONSIN i Europa har elen tagit slut.

Någon som skrek "Vargen kommer!", eller kan det vara så att detta är en del av en marknadsföringsstrategi? "Om vi säger att det riskerar att bli elbrist så reagerar ingen på att elpriserna stiger". Man skapar liksom sin egen efterfrågan.

Ganska fiffigt faktiskt. Men jag undrar hur många icke-monopolföretag som hade kunnat göra likadant. ...

Tufft att inte betala skatt

2006-01-30
Percy Nilsson säger i SDS 29 jan, apropå att han spekulerat med Hylliemarken och tjänar 300 miljoner på att sälja något han aldrig ägt:
- Eftersom jag säljer bolaget är vinsten skattefri. Det är finessen som gör att vi kan få över vinsten i Parkfast andra dotterbolag Parkfast Arena.
- Se det inte som en reavinst utan som en möjlighet att bygga arenan utan att springa med mössan i handen och tigga av kommunen.

Hur var det nu? Är det inte så att de bidrag som Percy i så fall skulle "tigga" sig till är just skattepengar. Och var kommer skattepengarna ifrån? Jo, malmöborna!

Ska jag förstå det så att det är skönt att inte behöva tigga bidrag men spekulera med Malmös mark kan man göra, utan att betala skatt.

Nej tack, Percy. Hade jag fått bestämma hade du aldrig fått skriva kontrakt med kommunen.

Hoppa Nils! Hoppa!

2006-01-23
Nils Lundgren har gett klart besked i tidningen Riksdag&Departement (1/2006):

"Vid förra veckans styrelsemöte meddelade Lundgren att han stannar i EU-parlamentet till vidare, och ställer upp i riksdagsvalet.
- Jovisst. Det är det som är poängen. Jag stannar i EU-parlamentet under valkampanjen även om man får jobba hårt och delegera, säger Nils Lundgren till R&D.
Om du kommer in i riksdagen, väljer du det före EU-parlamentet?
- Ja, då har väljarna sagt det."

Jag ser framför mig hur Nils står överst på ett höghus med en hög åskådare nedanför. De skriker "Hoppa Nils! Hoppa!"


Valaffischer vi inte kommer att få se i valet

2006-01-20

http://politikerbloggen.blogspot.com/2006/01/valaffischerna-vi-inte-kommer-att-f-se.html

Vem tror att väljarna är dumma?

2005-12-23
Zappade förbi Bingolotto och ser Fredrik Reinfelt sitta i myssoffan och pricka siffror. Han verkar inte vara Bingolotto-typen så jag antar att han gör det för att öka antalet väljare. Vem kom på den idén? Går någon på det? Jag får klökningar. Faktiskt.

RSS 2.0