Sagan om gubben och gumman som trodde på företagaren

Ett kul alternativslut till Svenskt Näringslivs korkade marknadsföring om att det är så synd om företagaren.

"...Men gubben och gumman trodde inte längre på företagaren. För hela världen drabbades av en klimatkatastrof och en stor del av mänskligheten svalt ihjäl. Så kan det gå om man lyssnar för mycket på dem som tycker att det viktigaste är att tjäna mera pengar och köpa mera saker." (läs hela)


Blue Man Group - Earth to America!


Vilken tavla!

Mitt vanliga eftermiddagsnöje på söndagarna är ju som bekant att läsa Kommunstyrelsens Arbetsutskottshandlingar. Bland gårdagens ärenden kunde jag läsa att kommunfullmäktiges ordförande Kjell-Arne Landgren vill köpa konst. Tavlan, som är 90x160 cm och ska pryda någon yta i närheten av kommunstyrelsens rum, kostar 250 000 kr. 

Nu har Malmö visserligen en kille som jobbar heltid med att köpa in konst. Och vi har särskilda fonder som är till för att köpa tavlor. Men vi ska varken använda vår konstexpert, eller de fonderna.

Vi är nämligen en väldigt rik kommun som ska lägga pengar på konst "för vanligt folk", som Ilmar så fint uttryckte det. Inte för att jag vet vilken konst som "vanliga människor" gillar, men sådant förstår Kjell-Arne och Ilmar sig på. Så bra då att de dessutom har ett budgetanslag att ta pengarna ifrån.

För alla er som inte har vägarna förbi på sjunde våningen  i stadshuset (du måste ha passerkort) så ger jag er här ett smakprov (vilken tavla).

Malmö består numera till 30% av människor som är födda utanför Sverige. På Gunilla Manns tavla syns tyvärr ingen sådan mångfald.


Hittepå-politik

På onsdag är det dags för detta årets läbbigaste flyktingdebatt - det är nämligen på onsdag som kommunfullmäktige i Malmö ska debattera om vi ska skriva på flyktingavtalet eller ej.

På senaste kommunstyrelsemötet visade partierna var de stod:
(m)     vill stoppa all invandring
(sd)    vill stoppa all invandring
(spi)   vill stoppa all invandring
(kd)    vill stoppa all invandring
(fp)     vill ta emot 500
(s)      vill ta emot 500
(v)       vill ta emot 500
(mp)   vill ta emot 1500

Med tanke på att vi det här året har tagit emot nära 1200 flyktingar (inkl anknytande) 2007 och att vi tycker att alla "ska ta sitt ansvar" så är det märkligt om vi i Malmö ska minska antalet. Samtliga partier i Göteborg (utom s) har samma argumentation. Där har även borgerligheten tagit ett steg framåt och anammat mp´s yrkande om 1200 flyktingar för 2008.

Dessutom har det ännu inte presenterats några siffror i Malmö på varför det är just 500 som vi "mäktar med". Det är ren "hittepo-politik".

I samband med kommunstyrelsens möte skrev vi så här.

Kåt, glad och tacksam

Nu har de lanserat ett p-piller som i ett nafs ska ta bort mens (!), depression och andra biverkningar. Äter du det nya superpillret så kommer du helt enkelt att bli kåt, glad och tacksam.

Verkar det inte som något vi hört förut? Lite för bra för att vara sant?

Vem forskar på den här typen av piller? Vilken kvinna tycker det är bra att mensen försvinner? Jag är ju ingen pharmaceut men jag ser framför mig rubrikerna om några år när det visat sig att kvinnorna har fått högt blocktryck/blodpropp/migrän/fertilitetsproblem. Usch.

RSS 2.0