Hvergang!

Malmö brukar vara först med saker, både bra och dåliga. Vet inte vad det beror på, närhet till kontinenten? Därför var det väl bara en tidsfråga innan Reepalus "Välfärd för alla" blev tongivande inom socialdemokraterna i resten av landet. För er som inte vet vad "Välfärd för alla" är vill jag korthet beskriva det som ett föredöme i "Vi och Dom"-tänkande. Socialdemokraternas goes conservative, liksom. Solidaritet och välfärd är ett minne blott, nu ska det sättas upp kameror (fp), dras in EBO-bidrag (m) och skapas gemensamma (kristna) värderingar (kd).

Jens Orbacks senaste utspel är mycket riktigt att etableringsersättningen ska dras in för de invandrare som inte deltar i SFI-kurser. Och kanske en desperat handling såhär i valspurtens inledning när opinionsundersökningarna pekar åt "fel" håll. Deprimerande.

Och är inte det EXAKT samma som ett språktest? Vilken ironi.....

Omslag Jusektidningen

Kolla in nya Jusek-tidningen. Kul att pryda omslaget.

Hela artikeln: http://www.jusektidningen.se/templates/jt_Page.aspx?id=6441

Omslag Jusektidningen

Jusektidningen

Kolla in nya Jusek-tidningen. Kul att pryda omslaget.

Hela artikeln: http://www.jusektidningen.se/templates/jt_Page.aspx?id=6441

Debatt med Reepalu

Det gick över all förväntan. När det väl var läge så försvann nervositeten och jag kunde tala klart och tydligt om mp-politik och våra förslag. Kan såklart inte mäta mig med Ilmar Reepalus debattvana, men jag är väldigt nöjd.

Puh, skönt att det är över.


Litteraturutmanad av andwal

1. En bok som förändrat mitt liv
Flera av Shirley MacLaines böcker, särskilt El Camino som inspirerade mig att vandra 75 mil i norra Spanien.

2. En bok jag läser mer än en gång
Samtal med Gud av Neale Doald Walsch

3. En bok jag skulle vilja ha med på en öde ö
Ja, det skulle väl vara Bibeln då. Kunde ju roa mig med att lära mig bibelcitat utantill till den dagen jag blev räddad.

4. En bok som fick mig att skratta
Stupid White Men av Michael Moore. Det är få förunnat att skriva om allvarliga saker med sådan humor.

5. En bok som fick mig att gråta
The Sound of One Hand Clapping av Richad Flanagan. Köpte den i Australien under ett av mina besök där. Historien utspelar sig på Tasmanien. Så otroligt gripande.

6. En bok jag önskar hade skrivits
Mina egna 

7. En bok som inte borde skrivits
Det måste bli den grymt överskattade Gömda av Liza Marklund. Kände ingen som helst sympati med "offret" när boken var slut. Usch.

8. En bok jag just nu läser
Brev från nollpunkten av Peter Englund.

9. En bok jag tänkt läsa
Backlash av Susan Faludi. Och Den dolda dagordningen av John Pilger (läsa klart alltså, den är så deprimerande att jag inte kunde fortsätta).

10. Skicka vidare till fem andra bloggare!
Återkommer.

Postporn

Anna Sjödin tycker att porr är "förnedring av människor". Själv tycker jag att porr kan vara bra under vissa omständigheter. Lika negativ som jag är till kvinnoförnedrande porr (den vanligaste), lika positiv är jag till "jämställd" porr. Med jämställd porr menar jag porr som framställs utan att någon förtrycks och där kvinnans sexualitet inte existerar på mannens villkor. Läste Sydsvenskan i helgen om nätverket Postporn som vill visa feministisk porr.

Vad gör vänstern?

"Allting skulle bli ännu sämre" säger Lars Ohly om en borgerlig regering. Nja, det är väl en sanning med viss modifikation. Själv tycker jag att vänstern målar in sig i hörn hela tiden. De kan helt enkelt inte bestämma sig för om de ska vara ett miljöparti eller ett socialistiskt (man kan inte vara båda, se exemplet nedan).

I Malmö har (v) exv varit med och röstat för att e-on ska bygga ett gaskraftverk. Visserligen insåg de, precis som (s), att det skulle fördubbla Malmös koldioxidutsläpp men förstade ändå för etableringen med följande argument:

1. kolkraftverken i Danmark kommer att läggas ner
2. det är bättre än olja och kärnkraft
3. det skapar arbetstillfällen

Nu råkar det tyvärr vara så att e-on inte råder över de danska kolkraftverken. Kommer elmarknaden att tvinga Danmark att lägga ner kolkraftverken? Nej, knappast. Istället har vi el från både kolkraftverk och gaskraftverk, vilket e-on faktiskt räknat med. Det var inte avvecklingen av Barsebäck som fick e-on att lämna in ansökan utan framtida behov. Och man kan väl inte begära att vi ska energieffektivisera Sverige. Sån´t kan de hålla på med i Spanien och sådana u-länder, det är verkligen inget för oss.

Ja, naturgas är bättre än olja och kärnkraft men det är fortfarande ett fossilt bränsle som bidrar till växthuseffekten. Varför inte investera i energislag som ingår i ett kretslopp direkt?

Och visst skapar det arbetstillfällen, men det gör ju trafikolycker också... Frågan är ju vilken typ av arbetstillfällen det skapar. Varför inte satsa pengar och kraft på energislag som ingår i ett kretslopp direkt? 

Vad pysslar (v) med?

http://www.novator.se/bioenergy/BE9901/fossil.html

Fast vid närmare eftertanke lär det ju inte bli bättre med en borgerlig regering - moderaterna har ju ingen miljöpolitik alls.
Nej, det enda rätta är en mp-regering.

And the winner is.....

Miljöpartiet!

Aftonbladet har testat samtliga partiers valaffischer och Miljöpartiet vann.

http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0,2789,870850,00.html


Skånes valupptakt

Regionmötet i mp Skåne avklarat och det gick kanon. Vi började med en kurs i förhandlingsteknik med mp:s planeringschef från riks, Agneta Börjesson. Som vanligt så himla trevlig och kompetent. Lärde mig hur man räknar ut mandatfördelningen i en nämnd. Systemet är såklart riggat för att gynna de största partierna, oklart varför. Eller?

Sedan höll vi ett kort valmöte på Ystads gågata. Ulf Holm är proffsig och duktig, det märks att han är van vid att tala inför folk. Önskar att jag själv kunde ställa mig framför en folksamling och prata med samma självklarhet. Regionmötet var kort och effektivt. The way I like it! Mötena blir bara trevligare och trevligare, kanske för att jag börjar kunna slappna och verkligen trivs i rollen som ordförande. När jag blir stor ska jag försörja mig på att vara ordförande.  

Bonus att hitta ett mail från Rickard på qx när jag kom hem, min största supporter. Frukost på Systrar&Bröder imorgon, jippie!

Per Nuder ser trött ut

Debatt mellan Karin Pihlsäter och Per Nuder om fastighetsskatten. Utfrågaren frågar Karin Pihlsäter om hur alliansen ska finansiera att fastighetsskattens ska tas bort och hon svarar att besked kommer att ges i alliansens gemensamma valmanifest. Och Karin fortsätter:

- Socialdemokraterna har inte heller kunnat preciserat hur de ska finansiera den här frysningen jämfört med budgeten. Men jag förmodar att det kommer i erat valmanifest hur det här ska gå ihop. För de här allra närmaste veckorna så kommer det att komma mycket tydligare besked. Förutsätter jag att du är karl nog att lämna väljarna besked.

Vad har socialdemokraternas valmanifest med Per Nuders kön att göra? Och hur ska hon själv göra om/när hon blir finansminister, sätta på sig en strap-on kanske?

2006-08-11
Nu visar det sig att Per Nuder tidigare i debatten undrat om Karin Pihlsäter varit karl nog att lämna väljarna besked.

VA FAN!

Tar genast tillbaka allt jag skrev om Karins strap-on! Buuuh Nuder!

(Och här finns länken http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/player.jsp?d=20517&a=309276 )


När helvetet fryser till is

http://www.windsofchange.net/archives/004911.php

RSS 2.0