Arbete gör dig fri

Anders Borg vaknade på fel sida i måndags och kom till budgetdebatten med en sur blick och attacker mot allt och alla. Men det var ganska kul att han ägnade så stor del av tiden åt att beskriva (svartmåla) grön politik. Det Borg är mest kritisk mot är att vi hävdar att samhället skulle må bättre om man inför friår, möjlighet för föräldrarna att gå ner i arbetstid barnets första tre år, utökad föräldraledighet och förkortad arbetstid.

Anders Borg hyllar den s k arbetslinjen och uppehöll sig ganska mycket vid idén om att alla borde jobba, och jobba mer och jobba alltid. Det skulle ge alla en härlig känsla av att bidra till samhället. Han drog sig inte för att säga att vi alla ska jobba i vårt anletes svett... jodå.

Det är intressant att fundera kring om det verkligen är så att mer arbete får samhället att bli bättre. Ja, jag tror också på att människor måste ha en roll i samhället, att känna sig som en del, att få bidra. Men att det enda sättet att göra det på är att jobba köper jag inte. Dessutom gick mina tankar genast till alla dem som inte KAN jobba.... för Borgs beskrivning av vem som är en "rättmätig" medborgare i m-samhället är den som kan försörja sig själv - vilket värde har den som inte kan försörja sig själv? Birger Schlaug skrev för inte så länge sedan om "normalarbetstid". Läses med stor behållning.

Och är det någon mer än jag som får värsta Arbeit Macht Frei-vibbarna av Borgs tjat? Först hårdare tag mot invandrare och nu detta... urk.

Tandvård för gömda

Verkar vara många som missat den fantastiska nyheten att mp i Region Skåne fått igenom att gömda flyktingar ska få tandvård! Fantastiskt kul! Bra jobbat, mp!

Finnjävel?

Jag befinner mig tillfälligt i Sveriges äldsta stad, Sigtuna. Och kan inte avhålla mig från att dela med mig av detta fantastiskt inskränkta klotter som jag hittade imorse på en anslagstavla.

Över info-bladet om Orientalisk dans i Sigtuna: "Finnjävel åk hem"

Snacka om humor.


Komjölk - en mänsklig rättighet?

På tal om att Arla börjat med laktosfria mjölkprodukter. I reklamen sägs det vara en mänsklig rättighet att kunna dricka ett glas komjölk. Ursäkta, men det är helt sjukt. En mänsklig rättighet? Vilken pantad reklamare har kommit på idén?

Och när jag ändå är på ämnet sjuka reklamfilmer: Becel och andra margariner "minska ditt kolesterol med Omega-3 m fl". Det låter ju bra, men om det är BÅDE härdade fetter och linfröolja så är det ju ingen större mening, eller hur?

- Jag har ätit Becel nu i tre veckor och minskat mina kolesterolvärden med 15 %. 

Vem har gjort den vetenskapliga undersökningen? Internationella vitamininstitutet i Schweiz? 

Prinsessan Kristalla

Äntligen en saga som inte handlar om att kvinnan ska räddas av en heroisk man. http://www.sagoliktbokforlag.se/index.html

Framåt

Lägenheten är urstädad, mingelfesten har varit och jag har (nästan) ryggskott. Lika gott åt mig som jobbat så hårt senaste månaderna. Imorgon kommer flyttgubbarna som ska lyfta upp pianot, tur att jag inte är involverad i det!

Annars kan jag glatt meddela att uppdragen haglar (typ) över mig och att det känns jättebra! Jag blev i veckan invald i en av landstingets beredningar (?) och det ska bli kul att jobba med lite landstingspolitik igen.

Anna for president

Nu lanseras ett svenskt alternativ i presidentkampanjen.


EU behöver de Gröna

"Världen behöver ett bättre EU. För ett bättre EU behövs miljöpartiet." Exakt. Läs hela artikeln HÄR.


Min plats i Sveriges mitt

Nja, inte för att Uppsala egentligen kan kallas Sveriges mitt, men de flesta möten äger ju rum i närområdet (läs Stockholm). Som långvarig Malmöbo (dvs icke-Stockholms-bo) är man van att alltid åka till Stockholm när det är ett möte på gång som involverar människor från andra delar av landet. 

Fredag-lördag ska jag på ett möte som äger rum - i Uppsala! Det känns som om jag hela tiden har glömt att boka något slags resa eller hotellrum. Men jag ska bara promenera (!) bort till Slottsbacken och så är jag där.

Häpp!

Ge min en plats i Polisstyrelsen!

Det var kanske väntat att det skulle skita sig på något sätt under flytten. Lagen om alltings jävlighet, och så.... Lastbilen blev påkörd av en stadsbuss på fredagens eftermiddag. Mitt i flytten, alltså. Jag hade tur, en radiohandlare såg alltihop och ringde uthyraren. Som ringde mig. Ingen fara skedd, tänkte jag. Bara att ringa polisen och göra en anmälan.

Men, det var minsann lättare sagt än gjort. Efter en halvtimmes väntan i växeln blev jag hänvisad till Polishuset på Porslinsgatan, där jag skulle visa upp skadan för polisen. Det skulle gå snabbare så. Men på Porslinsgatan fanns det ingen som kunde titta på bilen, de hade (för några år sedan) flyttat till en annan adress. Jag fick vänta i kö på att få göra en vanlig polisanmälan. Vid det här laget hade jag hunnit bli ganska stressad, hemma hos mig fanns alla som skulle hjälpa mig att flytta, minus jag själv och flyttbil. Jag frågade därför i receptionen om det skulle kunna gå bra att göra en vanlig polisanmälan, och jo man kunde ringa.

Det är nu fyra dagar sedan och varje gång jag försöker ringa polisen blir jag runtkopplad från centralväxeln till Stockholms polisväxel (!), eller till Malmös polisväxel, där man kopplar mig vidare till krimjour där ingen tar mina samtal. Det är ytterst frustrerande. På polismyndighetens hemsida står det att polisen är måna om att man polisanmäler alla brott. Jag undrar vem som har skrivit den texten, för det verkar inte stämma med hur man prioriterar. Blir det en ledig plats i polisstyrelsen ska jag nominera mig själv.

RSS 2.0