Vattenfall och Reinfeldt

Reinfeldt tycker att Kina ska lägga ner sina kolkraftverk, men det verkar inte vara några problem att statliga Vattenfall driver egna.... Sa någon dubbelmoral?

Kolla in länken: http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=5&number=148744

OS-facklan

Jag har precis blivit en virtuell bärare av OS-facklan, skriv på du också!

http://www.catchtheflame.org/flame.php

Genuspedagogik

Igår hade jag nöjet att delta i en sångstund på Öppna förskolan vid Folkets park. Gud, så charmigt! Mer än hälften av föräldrarna närvarande var män (!) och de log när man sa att man kom från mp (!!). Dessutom satt de och sjöng med i sånger som handlade om homosexuella föräldrar och hela förskolan var genussäkrad. Jag lovar - jag blev alldeles förälskad!

I kommunfullmäktige i Malmö säger sverigedemokraterna att de vill att pojkar ska vara pojkar. Det är pinsamt på så många plan, dels visar det vilken okunnighet som finns inom sd men framförallt är det pinsamt att det i dagens samhälle finns politiker som öppet säger att de inte bryr sig om vad barnen själva vill, de ska uppfostras till att befästa könsrollerna.

Pessimist eller optimist?

Jo, det visste jag ju. Att jag har en positiv läggning. Det ordnar sig, liksom. :-)

85 av 100
Du är en sann optimist. Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Men kom ihåg att även om det oftast är positivt att vara optimistisk så finns det en baksida. Du ska definitivt fortsätta vara optimist, men lite realism då och då skulle inte skada.


TIll testet 

30 timmars förskola

Från Malmögrönas handlingsprogram: "Rätten till förskola ska tillfalla barnet och inte vara beroende av föräldrarnas situation"  TT-nyhet i Helsingborgs Dagblad  Artikel i Skånskan

Det är en härlig känsla när man kan leverera.


Välfärd för alla?

Nej, jag syftat inte på Ilmars "visionsprojekt" som ju går under benämningen "Välfärd für alle". Jag syftar på den välfärdsredovisning som vi fick ta del av på Folkhälso-, vård- och omsorgsberedningen igår.

Välfärdsindex är en sammanställning av 40 nyckeltal, för varje nyckeltal rangordnas stadsdelarna efter resultat på en skala 1-10. Nyckeltalen handlar om ekonomi, hälsa, valdeltagande, drogmissbruk, trygghet, tandhälsa mm. Vissa stadsdelar får det bättre och bättre, andra får det t o m sämre. Det är bara att instämma i Rädda Barnens analys av Sverige idag - klyftorna mellan rika och fattiga blir större och större. I Rosengård är 66 % av barnen s k fattiga. Usch.

StadsdelIndexvärde 2005Rang 2005Indexvärde 2006Rang 2006Indexvärde 2007Rang 2007
Västra Innerstaden7,627,917,81
Limhamn-Bunkeflo8,117,827,62
Husie6,836,937,13
Oxie646,146,14
Centrum575,455,65
Hyllie5,165,264,86
Kirseberg5,254,574,57
Södra Innerstaden3,5104,184,18
Fosie3,983,793,79
Rosengård3,792,6103,610

Vård för alla

Frågan om subventionerad vård för papperslösa engagerar mig, som bekant. Och inte bara mig. Även läkarstudenter över hela världen vänder sig mot det individuella lidandet som ett nekande leder till. Läs mer på http://www.vardforalla.se/

Jo, vi har faktiskt råd. Särskilt om man betänker att kostnaderna blir högre ju längre människor går med obehandlade sjukdomar.

Ögonen öppna
Kör försiktigt!

Logik suger röv

Läser lycklig Nils Karlssons senaste inlägg i DHK-bloggen på Myspace. Det finns ingen som Nils:

I alla fall skall jag klara en tenta i logik. Detta för att ingen berättade för mig (för att jag inte frågade) att logik ingår som ett moment i teoretisk filosofi; man kan säga att logiken är Satans ambassad i den akademiska världen. Man kan också säga att logik suger röv.
Om A=B så är B=A, men först måste vi konstatera att A=A och att B=B, och sakta smälter våra hjärnor ner till en indoktrineringsbar massa.

Läs och lyssna på D.H.K. 


Nominerad!

PRESSMEDDELANDE

Torsdag 3/4 2008 Miljöpartiet de Gröna i Malmö


Anna Norrman valberedningens förslag:

Omtyckt Malmö-gruppledare till Miljöpartiets partistyrelse


Anna Norrman, kf-gruppledare i Malmö, föreslås som nyval till Miljöpartiet de Grönas partistyrelse på partiets kongress i Östersund 23-25 maj.


Valberedningens motivering:
Anna är en karismatisk utbildad jurist som är väldigt skicklig i organisationsutveckling. Har gjort storverk med mp Malmö och som ordförande för mp Skåne. Hon är entusiasmerande, viljestark, driven och produktiv. Har ett starkt engagemang för bland annat rättvisefrågor, hälsofrågor och komplementärmedicin. Vill stärka små lokalavdelningar.


- Jag är otroligt glad för att riksvalberedningen föreslår mig till partistyrelsen. Jag hoppas att min erfarenhet från näringslivet och miljöpartiet i Malmö och Skåne kan komma till användning, säger Anna Norrman.

Mer information om kongressen finns på www.mp.se/kongress


RSS 2.0