Gröna jobb

Som en motvikt till lobbyns kärnkraftshets så kommer här en trevlig nyhet om hur hållbara energislag kan skapa gröna jobb:

Enligt Svensk Vindenergi skulle en medveten satsning på en inhemsk vindkraftsindustri kunna skapa 12.000 nya jobb, och inbringa 35 miljarder i försäljningsinkomster.

Som den skåning jag är tycker jag dessutom om vindmöllor, även om jag tror att vi i framtiden kommer att ha helt annorlunda vindkraftverk än idag. Utvecklingen går framåt, särskilt om vi väljer att satsa forskningspengar på hållbara energislag istället för på kärnkraft.

Vård för papperslösa

Mailbombningen från läkarstuderande m fl verkade få moderaterna i Uppsala län på fall. Samtliga partier i landstingsstyrelsen har nu meddelat att även papperslösa ska få vård i länet. Jippie!


Goodbye till kärnkraft

I Finland är det ständigt 45 månader kvar tills invigningen av deras nya kärnkraftverk enligt Maria Wetterstrand. Fördyringen av projektet uppgår till miljarder.

Enligt International Energy Agency (IEA) delar Naturskyddsföreningen uppfattning att vi klarar oss utan kärnkraft i framtiden. Med energieffektiviseringar och nya energislag kan vi klara energiförsörjningen. 

Kärnkraften är gårdagens lösning på framtidens problem.

Mina kandidater

Med en knapp kvinnlig majoritet, här kommer min lista på vilka kandidater jag gärna ser i EP-valet nästa mandatperiod:

1. Carl Schlyter
Vi delar inte åsikten om utträdet ur EU, men jag tycker att Carl gör ett bra arbete.

2. Isabella Lövin
Det kan bli tufft för henne att befinna sig i en politisk miljö för första gången, men jag vill gärna ge henne en chans.

3. Per Olsson
Märkligt nog inte valberedningens förslag. Första mötet med Per dröjer sig kvar i mitt minne. Han kom in på kansliet och hade frågor om mp. Jag är väldigt stolt över att jag övertygade honom att bli medlem. Påläst och kunnit om EU-frågor.

4. Kristin Liliekvist
Också påläst om EU-frågor och dessutom bosatt i Uppsala!

5. Lotta Hedström
Jag hade gärna sett Lotta i Europaparlamentet. Hon har sett det mesta och får saker att hända var hon än befinner sig. Vi behöver mer hjärta i EP.

6. Ulf Holm
Ulf måste med på listan. Bara för att han kan och vet mest av alla.

7. Akko Karlsson
Jag är en stor fan av Akkos energi och omedelbara sätt att kommunicera.

Kommentar: Jag har inte bara valt sådana som delar min åsikt i utträdesfrågan, istället har jag valt sådana som jag tycker är duktiga på bedriva politik och har lust och energi till det. Vissa av kandidaterna har jag valt för att de låter hjärtat vara med i allt de gör. Det är modigt och stort.

Etiska regler för debatter?

I jakten på väljare är det lätt att man med flit "väljer bort" sådant som inte stödjer ens syfte. Rick Falkvinge verkar ha hamnat  snett i debatten kring var mp står i IPRED-frågan. Istället för att ge oss cred för att vi driver samma fråga som Piratpartiet vill han frå det att framstå som att vi sviker vår ideologi. Inte ens när miljöpartister påpekar att han har fel viker han från sin linje. Det är lätt att argumentationen får in en på fel spår, därför har mp tagit fram etiska regler. Kanske något för Falkvinge att fundera över?

Mitt inlägg på Falkvinges blogg:

Jag noterar att du börjar med att säga att mp har bytt åsikt. När det sedan visar sig att du citerat fel och miljöpartister påpekar ditt misstag, så ber du inte om ursäkt för att du citerat fel. Istället börjar du prata om andra saker, som att mp inte kommer att få igenom sina åsikter i samarbetet med s och v.

Håll dig till saken!

Nej, mp har inte bytt åsikt i frågan. Vi är fortfarande lika kritiska till IPRED som när vi(!) skrev motionen. I FRA-frågan har vi redan fått s att svänga till att vilja riva upp lagen. Varför skulle vi vara mindre framgångsrika i denna fråga?

Din kritik mot "politiker" verkar vara en ren projektion, det är ju du som slingrar dig. Dessutom är du väl också "politiker" numera?

En annan som skrivit att Falkvinge har fel är Max Andersson.


En kvinna i Europa

Inom det närmaste året ska fyra tunga positioner  inom EU tillsättas:

 

  • en permanent ordförande för Europeiska rådet,
  • en representant för utrikes- och säkerhetspolitik,
  • en talman för parlamentet,
  • en ordförande för kommissionen

I dagsläget är ingen kvinna aktuell för någon av dessa poster. Om uppropet får minst en miljon underskrifter så måste EU-kommissionen  ta upp frågan, enligt principen för deltagandedemokrati i  Lissabonföredraget. Tycker du att det är hög tid att få in fler kvinnor  på de högsta positionerna i EU, skriv under genom att gå in på länken  nedan!

Det går blixtsnabbt att gå in och registrera sitt namn och du ser direkt  hur många som gjort detsamma.

  http://www.femalesinfront.eu/default.asp?view=front


Köp inte fjällskav

I min frys brukar ligga något paket renskav för de tillfällen då jag behöver fixa mat snabbt.  Det är lätt och enkelt att laga till en mumsig rätt och det behöver inte tinas innan. Och så är det vilt kött, för den som bryr sig om växthuseffekten.

Häromdagen tänkte jag att jag skulle testa "Fjällskav" istället för renskav. F fick äran att fixa med maten och meddelade efter en stund att det inte luktade så gott. Nej, det kunde jag verkligen hålla med om - en kväljande lukt spred sig i köket. Unket kött med rökdoft... Jag tittade såklart genast på förpackningen och hittade det lilla ordet "rökarom" i innehållsförteckningen. Typiskt.

I kontakter med Polarica, som säljer skiten, framkommer det att fjällskaven inte alls är lättrökt som det står på förpackningen, utan att rökaromer har tillsatts. "Vi använder oss av rökarom när vi producerar fjällskav, Vi beklagar att du känt dig besviken samt lurad av oss. Vi kommer inom kort att förtydliga samt korrigera texten vår produkt kapsel."

På deras heteronormativa hemsida skriver de om vad fjällskavet innehåller, men där står det ingenting om rökarom.

Jag förstår inte hur företag kan vilja sänka sitt goda varumärke genom att tillsätta rökaromer. Faktiskt. 


No, we can't


Medlemsdemokrati

Lotta Gröning skriver att medlemmarna inte har något att säga till om i kd. Lennart Sacrédeus kom fyra i provvalen men plockades bort från listan efter beslut i partistyrelsen. Det verkar ju väldigt märkligt att låta någon delta i ett provval och sedan manipulera resultatet. Kanske inte så konstigt ändå att kd har mindre än 4 % av rösterna i Sverige idag? Tyvärr banar det väg för sverigedemokraterna, de har ju beslutat att maskera sin främlingsfientliga politik med "kristen etik".

Mp:s egen medlemsröstning började igår. Om som partistyrelseledamot kan jag lova att ingen kommer att manipulera medlemmarnas beslut.

Inte alla fattiga är mördare

Såhär Bush:s sista dag som USA:s president är det på sin plats att påminna om vad vi slipper framöver. Mitt favorituttalande av Bush  (i form av en kylskåpsmagnet, inskannad här bredvid) har jag fått från Rickard:

Fler fantastiska uttalanden:

Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we

I hear there's rumours on the internets

Hitta ditt eget favorituttalande HÄR.


Ett skitår?

Det känns som ett ganska trist sätt att närma sig ett nytt år... och uppenbarligen var det heller ingen engångsföreteelse. Att Sven-Otto Littorin förutser att 2009 kommer att bli ett dåligt år för Sverige, alltså. Verkar inte bara vara jag som tycker att det är ett märkligt uttalande av en politiker med ansvar för arbetsmarknadsfrågor, läs Niklas Ekdals klarsynta inlägg.

För oss som tror på affirmationer verkar det rentav ganska korkat.

The Airplot

Des milliers de personnes ont répondu mardi à l'appel de Greenpeace en  devenant propriétaires d'un terrain situé au coeur du projet  d'extension controversé d'Heathrow, principal aéroport de Londres.Greenpeace i England har köpt upp mark för att förhindra en expansion av Heathrow. Nu kan du anmäla dig för att ta över en del av marken och därmed göra det svårare för staten att expropriera marken.


Uppsalakansliet - före

Vart jag än hamnar finns det alltid något slags lokal som behöver fixas till. Vilken tur då att jag tycker det är kul (och har bra smak).

Denna gången glömde jag inte bort "före"-bilderna:

Innan jag och Johan rensat bland pappren.


"Kansliet" är egentligen bara ett stort rum. Men även rum kan bli snygga!


En väldigt liten arbetsplats... inklämd bland all bråten. Inte så trevligt att sitta där.

Gaza dör

Skriv på petitionen:

With over 1000 Palestinians and 13 Israelis killed and the death toll mounting daily as the Gaza offensive escalates, we're urgently demanding action to end the violence and protect civilians.


Dagens ros...

Föreställ dig att du andas in rosdoft och be bönen:


Låt det idag finnas frid inom dig. Må du lita på din tro att du är exakt var du är menad att vara. Glöm inte bort de oändliga möjligheterna som föds från tro. Må du använda de gåvorna som du har fått, och ge vidare den kärlek som har givits till dig. Må du vara tillfreds i vetskapen om att du är värdefullt barn. Låt den närvaron sätta sig i din kropp, och ge din själ friheten att sjunga, dansa, lovorda och älska.

Dagens aurasoma-flaska är Lady Nada.


Sd-kortslutning

Sverigedemokraterna i Uppsala har lämnat in en motion om en folkomröstning om invandringen. Jag antar att det beror på att de vill "bevisa" deras tes om att Uppsalabor inte vill ha invandrare till staden. Sd föreslår också att Uppsala kommun ska säga upp alla avtal om flyktingmottagande, men förslaget från kommunstyrelsen är att man avslår sd:s förslag. Helt rätt, tycker jag.

Argumentet som sd brukar föra fram är ju att "invandrare kostar"... Det är ju extra märkligt att det är just sd som driver tesen om att människor måste löna sig för att få bo i en stad, eftersom 1 av 3 sverigedemokrater lever på bidrag i olika former. Han som sa det, han var det.... Från sd är det bara retorik, de vill inte ha invandrare i Sverige alls, och alla argument som kan verka användbara används.

Dessutom stämmer det inte att invandrare kostar. Vill man kan man fördjupa sig i i Göran Häggs bok "Välfärdsåren", där han lägger fast att vår rikedom idag beror på tidigare invandring.

Själv skulle jag aldrig drömma om att värdera människor efter om de är lönsamma eller ej. En sverigedemokrat är lika mycket värd som någon annan.


The romantic go-getter

Kombinationen stenbock/get låter inte så kul, faktiskt. Men det är en ganska söt, och träffande, beskrivning. Målmedveten men bohemisk på samma gång. Jo, så är det nog.

The Capricorn/Goat

These Goats are ambitious and work painstakingly toward their goals. Only problem is they have a bohemian side which may divert their attention. They generally get to the top... the hard way. In love, they tend to slalom rather than settle comfortably down.

The normally lackadaisical Goat personality gets a run for his money when his birthright links him forever to the rigid, dependable, and ambitious Capricorn mountain-climbing Goat. The Chinese Goat and the occidental one are poles apart. The Asian Goat drips with sensitivity and thinks only of whimsy and invention. The other is an uphill skier whose ambition is to be ambitious. Get there or die! says the dogged Capricorn. Ouch! My feet hurt, whines the sensitive Goat. Inner discord is no stranger to people born under the dual sign of Capricorn/Goat. The push-me-pull-you effect that two directly opposite vectors produce in this character causes him or her a lot of personal anguish. Capricorns born in Goat years know they must be serious. They work to get into a position of power. They struggle through studies and often come up the hard way, through the ranks. Both signs are persevering and able. Alongside the rigorous work ethic, this person is a romantic idealist. They make eager and enthusiastic sex partners.

Vad är du för tecken? (till testet)


Äntligen!

Den här sajten hade jag velat ha när jag först kom till Uppsala: Naturskyddsföreningens "Hitta butiken".

Vision för 2009

2009 ser tomt och ödsligt ut. Jag vet inte alls vad året har i beredskap för mig. Men detta skulle jag VILJA göra:

- Gå kurser i kinesiologi (inbokad 6-8 februari) och Feng Shui (?).
- Äntligen bestämma mig för vad mitt företag ska syssla med och få igång det
- Träna minst 3 gånger/vecka
- Meditera varje morgon
- Öka min självkänsla och bli mindre påverkad av omgivningens väsande
- Skaffa mig en försörjning till tiden efter 1 juli
- Engagera mig i något slags andlig förening
- Skriva en bok

Tackla lite dåliga samveten;
- bli bättre på att visa mina vänner hur mycket jag tycker om dem och hur viktiga de är; 
- bli mer allmänbildad (särskilt namn, geografi och historia... ja, det mesta faktiskt);
- bli bättre på att prioritera
- praktisera yoga regelbundet

Målet är att kunna försörja mig på att göra det som känns allra mest glädje- och lustfyllt.

En sko på Bush?

Från ord till handling! Ta en paus i julfirandet och kasta en sko på Bush eller varför inte Putin?


RSS 2.0