Sd-kortslutning

Sverigedemokraterna i Uppsala har lämnat in en motion om en folkomröstning om invandringen. Jag antar att det beror på att de vill "bevisa" deras tes om att Uppsalabor inte vill ha invandrare till staden. Sd föreslår också att Uppsala kommun ska säga upp alla avtal om flyktingmottagande, men förslaget från kommunstyrelsen är att man avslår sd:s förslag. Helt rätt, tycker jag.

Argumentet som sd brukar föra fram är ju att "invandrare kostar"... Det är ju extra märkligt att det är just sd som driver tesen om att människor måste löna sig för att få bo i en stad, eftersom 1 av 3 sverigedemokrater lever på bidrag i olika former. Han som sa det, han var det.... Från sd är det bara retorik, de vill inte ha invandrare i Sverige alls, och alla argument som kan verka användbara används.

Dessutom stämmer det inte att invandrare kostar. Vill man kan man fördjupa sig i i Göran Häggs bok "Välfärdsåren", där han lägger fast att vår rikedom idag beror på tidigare invandring.

Själv skulle jag aldrig drömma om att värdera människor efter om de är lönsamma eller ej. En sverigedemokrat är lika mycket värd som någon annan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0