Snacka om stress

Vet inte hur många som såg TV4:s julspeciel av Äntligen hemma. ... det var något av det värsta jag sett. Den människa som orkar med deras über-pretentiösa julpyssel existerar inte. Vem vänder de sig till?

Vem har tid att göra sina egna ätbara juldekorationer med små små kolor som ska viras in i rosa papper till smällkarameller och sättas ihop fem och fem att hängas i granen? Det räcker inte med att du ska köpa presenterna (eller förmodligen sticka allt själv), du ska också slå in dem i kartonger som du har gjort själv och klätt med annorlunda papper, typ italienska sportblad (som du naturligtvis har tillgängligt)......

Vem orkar? Jag bara undrar..... Och som avslutning ska man göra sin egen julgransstjärna i kristyr. Herregud.

Pyssla med TV4 och dö lycklig


Individens ansvar

Det mest genomgående draget hos moderater är deras obevekliga tro på individens ansvar. Individens ansvar är, enligt moderater, ofta mycket mer långtgående än exempelvis företags, bilars eller "kapitalets". Därför har arbetslösheten blivit ett problem som ska lösas på individnivå. Även miljöproblemen ska lösas på individnivå, anser moderaterna, som brukar motsätta sig alla försök att bedriva miljöpolitik på nationell och internationell nivå. Därför blir jag, minst sagt, förvånad över Fredrik Reinfeldts uttalande i Sydsvenskan 19 december:


"Fredrik Reinfeldt vill tänka globalt. Själv äger han en bensinslukande Chrysler Voyager – och visst kan han tänka sig att byta. Men växthuseffekten är inte bara individens ansvar, anser han. Den kan bekämpas med miljöbistånd till fattiga länder och ny kärnkraft."


Det är helt befängt - Fredrik Reinfeldt behåller sin bil, och de fattiga länderna ska minska utsläppen av växthusgaser... Hur går det ihop? Regeringens politik är inte trovärdig. Vi står inför mänsklighetens största utmaning och Sveriges statsminister ifrågasätter varken sina egna eller västvärldens konsumtionsmönster. Istället vill han vältra över ansvaret för att minska västhuseffekten på världens fattiga länder. Det är dags att Fredrik Reinfeldt tar lite individuellt ansvar och slutar skylla på andra.


Ganska härligt att leva

Hur är det meningen att man ska kunna förbättra Malmö om man bara sitter i möte hela tiden? Jag har en helt otrolig mängd papper som ska gås igenom. Och sedan ska jag lära mig allt om hur man upprättar en kommunbudget. Jag vet inte ens var jag ska börja.... Klart är att mitt Malmö ska bli ett föredöme på att ta hand om hemlösa, flyktingar och missbrukare. Det är ett löfte!

En sak har gjort mig glad idag - Rapporten om Malmöelevernas levnads- och drogvanor 2006 visar att en majoritet av eleverna anser att det är härligt att leva. Hey, vad glad man blir när man ser sådant.


Orealistiskt

Angående regeringens nya "vi måste sänka utsläpp av växthusgas med 30%" - varför inte sätta målen ännu högre;
- 100 % minskning av växthusgaserna (inkl djurfisar)
- 100 % minskning av världssvälten
- 0 % dålig humor i TV4

Alltså, visst låter det nice att regeringen vill minska utsläpp av växthusgaserna med 30 % till år 2020. Men om man inte avsätter NÅGRA pengar alls till att minska dem, så är det ju inte särskilt trovärdigt.

Nej, förlåt, de ska ju ersätta den med kärnkraft.......... fast kärnkraften kan ju bara ersätta uppvärmningen... Transporterna då? Just det, de ska bygga motorvägar runt Stockholm och genom Skåne.... DET kommer säkert att få ner utsläppen.


Oj, så dålig

Det var ju ingen överraskning att Anders skulle vilja se Eragon, men att JAG skulle trava iväg och se den var lite oväntat. Jag skyller på mitt stora behov av att träffa Rickard och Anders (läs: skaffa mig ett liv). Och den var PRECIS så kass som jag hade trott. Nej, sämre...

Rickards mail efter att vi skiljts åt säger en del: "Anders och jag har enats om att ju mer glitter de hade, desto godare var de, negerkungen hade mest". Instämmer. Själv funderade jag på hur de skulle kunna komma undan med en hjältinnan döpt till "Arya" men de vägde upp med lite svarta hjältar. Obs, de "onda" kvinnorna hade burka. Eh?

Vilket får mig att tänka på Heathrows SJUKA köer i kampen mot terrorismen, men det är ett helt annat inlägg.

Politikerarvoden

Usch för de nya arvodena i Region Skåne. Otroligt att (s) lyckats få det att framstå som om de inte vill ha höjningarna  Om de inte gillar höjningarna kan de ju rösta emot, precis som v och mp gör.

Itzhaks julevangelium, Tiffany säger till en hemlös: Gå hem med dig!
(Lite kul att den hemlöse killen spelas av Figge!)

RSS 2.0