Mina resor


visited 22 countries (9%)

Ja, jag har ju varit runt en del, faktiskt. Och jag har INTE räknat in mellanlandningar utan ställen där jag varit minst en dygn. Europas östra delar är dock sorgligt vita. Och skamligt nog har jag aldrig varit i Finland.

Lite oväntade ställen hittar ni också - Libyen (1,5 år!), Filippinerna (dykcert - ja tack!), Venezuela - två veckor dålig "all-included" där jag var sjuk hela tiden.

Men mina tre månader i Moskva gjorde hela Ryssland rött... känns nästan lite orättvist.

create your own visited country map

Skaffa hus på Västbanken!

Är du sugen på ett trevligt litet hus på Västbanken så är du bara några knapptryck därifrån! På Israels statliga turistbyrås hemsida finns länkar till en "Bosättningssajt". På sajten kan man hitta sitt framtida hus på ockuperade områden.

Som jag längtat! Jo, det ligger på ockuperad mark, och det kan kanske bli lite stökigt emellanåt..... men USA kommer se till att jag får bo kvar.

Läs mer på ekots hemsida 


Missförstånd

Sedan jag började på mitt nya jobb har jag slagits över hur viktigt det är med god kommunikation. Efter mina fyra år på miljöpartiets kansli i Malmö har jag blivit van vid en sorts kommunikation, här gäller en helt annan.

Det borde inte vara så svårt, jag pratar samma språk, jag har t o m samma kulturella bakgrund som de flesta av mina kollegor. Ändå blir det fel ibland. Vi missuppfattar varandra, ibland på grund av okunskap, ibland för att vi inte lyssnar tillräckligt. Åsikter där vi trodde att vi var enade kan plötsligt avslöja väldiga skillnader.

Min dag har varit tuff, det är oftast då jag känner av olikheterna mest. Imorgon är en ny dag.


Slut på helgen

Jag har fått en ny helghobby... att läsa kommunhandlingar. Det kan handla om färdtjänst eller om detaljplaner. Ibland slår jag på stort och läser om igångsättningstillstånd av ett LSS-boende.

Det är svårt att vara den där roliga och uppmärksamma väninna som jag skulle vilja vara. Det kan finnas ett orsakssamband. ;-)

Ögonglober

Med vetenskapliga undersökningar kan man uppenbarligen dra vilka slutsatser som helst. Det har Annica Dahlström nu visat. Hon hänvisar till dessa undersökningar när hon hävdar att män inte passar till att städa eftersom de inte ser dammtussarna lika bra som kvinnor. Deras begränsade synfält beror på att det manliga fostrets ögonglob utvecklas något mindre än de kvinnliga.

Om det nu har bevisats att manliga fosters ögonglober är något mindre än de kvinnliga, är inte slutsatsen då att manliga fosters ögonglober är något mindre än de kvinnliga?  Var kommer städningen in? Och hur ser vi på de kvinnor som har sämre synskärpa? Usla städerskor!?

Nej, Annica. Det här håller inte.

Mystique

I brist på något intressant att skriva om:

Your results:
You are Mystique
Mystique
80%
Apocalypse
77%
Magneto
66%
Poison Ivy
66%
Catwoman
65%
Dr. Doom
64%
Lex Luthor
62%
Juggernaut
56%
Dark Phoenix
56%
Two-Face
52%
Venom
48%
Green Goblin
48%
Kingpin
48%
Riddler
47%
Mr. Freeze
40%
The Joker
35%
Sometimes motherly, sometimes a beautiful companion, but most of the time a deceiving vixen.
Click here to take the Supervillain Personality Quiz

Min inre europé

Your Inner European is Russian!
Mysterious and exotic. You've got a great balance of danger and allure.

Who's Your Inner European?

En ny människa

Efter att i månader skjutit på träningen tog jag igår mod till mig och gick iväg. Jag har varit så nervös för att jag skulle vara stel och otränad och värdelös i någonting som jag tycker så mycket om. Det blev drygt 1,5 timmes yogaträning på yogagita. Ett krävande träningspass med blandade övningar och jag känner mig som en helt ny människa! Balansen var under all kritik, ingen styrka i armarna och mitt knä krånglade, men grundfysiken fanns där. Idag har jag träningsvärk och känner mig piggare än på flera månader. Varför har jag inte gjort det här tidigare?

Jag längtar efter nästa pass.


Kontrollpartiet Liberalerna

Som ett led i folkpartiets fortsatta "quest" mot kontrollstaten har Ewa Bertz lanserat idén om att eleverna endast får prata svenska i klassrummen. Detta är kommunalrådet som i KF i november hävdade att folkpartiet inte alls vill ta ifrån lärarna makten över skolan. Eh, what?

Bästa kommentaren var ändå från Rasmus blogg:

Fick ett sms idag, som med en lätt ironi kommenterade det här:
Håller med folkpartiet i Malmö om att ungarna skall tvingas tala svenska. Äntligen kan vi få se fram emot en framtid utan skånska.

Underbart kul!

RSS 2.0