En frizon för gömda barn

"PRESSMEDDELANDE (utdrag ur) 28 maj 2008
Förskolor och skolor bör utgöra frizoner, där polisen inte ska tillåtas hämta barn som ska avvisas eller utvisas.

Det anser kommunstyrelsen i Malmö.


Uppfattningen framförs i ett remissvar till regeringen avseende utredningsbetänkandet Skolgång för barn som ska avvisas eller utvisas. Därmed går kommunstyrelsen, i den här delen, emot utredningen som inte vill ha något förbud för polisen att hämta barn på förskolor och skolor.
I övrigt instämmer kommunstyrelsen i de flesta av utredningens förslag.


Barn som håller sig undan ett beslut om avvisning eller utvisning lever i en väldigt utsatt situation. Därför är det extra viktigt att dessa barn får fortsätta med sin förskola eller skola...."

Jag är nöjd.


Straffa barnen

Jag har ju tidigare skrivit om att moderaterna i Malmö inte tycker att gömda flyktingbarn ska få gå i skolan. Läs moderaternas empatiska reservation här:

"I föreliggande statliga utredning (SOU 2007:34) föreslås barn till föräldrar som erhållit utvisnings- eller avvisningsbeslut, men som håller sig undan verkställighetsbeslut, bli garanterade samma rätt till utbildning som barn bosatta i Sverige. Kommunstyrelsen har beslutat att tillstyrka förslaget.
Moderaterna är av annan åsikt. Vi är medvetna om att det är en svår situation för de berörda barnen, men samtidigt måste det understrykas att familjen erhållit avvisnings- eller utvisningsbeslut, vilket innebär att svenska myndigheter - utifrån tolkning av svensk och internationell lag - inte finner skälen för uppehållstillstånd vara uppfyllda. I ljuset av detta är det då inte rimligt att tillhandahålla utbildning för barn, vars föräldrar undanhåller sig verkställighetsbeslut."

Det enda som inte är rimligt här är moderaternas syn på barn.


Partistyrelsens nya ledamot!

Jag blev invald. Med 104 röster av 163. Mycket glädjande!

Våga inte vara sjuk

FN säger att Sverige gör sig skyldiga till brott mot mänskliga rättigheter
Läkarförbundet gör tummen ner
Röda Korset och Rädda barnen m fl säger NEJ

Socialdemokrater, moderater, centerpartister, kristdemokrater och folkpartister säger JA. Till lagen som säger att vård ger vi bara till dem som har ett legitimt skäl att befinna sig i landet. Det är uppenbarligen skillnad på folk och folk.

SDS:s ledarsida kommenterar förslaget:
Särskilt pikant var migrationsministerns inlägg i gårdagens riksdagsdebatt, då han förklarade att lika rättigheter inte skulle vara önskvärda inom sjukvården:
"Den som aldrig ens varit intresserad av att söka asyl, utan kommer för att arbeta svart, har inte följt de lagar och regler som gäller för alla andra i Sverige. Skall de då ha samma rättigheter som de som följer lagar och regler och betalar skatt?"
Men i så fall: Kan även skattesmitare och morddömda fråntas rätten till sådan vård "som kan anstå"? "


Mördande reklam

Jag har den senaste tiden fått en riktig aversion mot reklam och försäljning i alla dess former. Gick en tur in på Triangelns köpcentrum igår och genast stod där en elförsäljare som ljög om alla andra elleverantörer utom den han själv representerade. På lite mindre än 2 minuter fick jag höra följande om GodEl (som är min elleverantör):

- 1000 kr/år i fast avgift (när jag ifrågasatte den uppgiften backade säljaren och sa istället att det är dyrt med fasta avgifter för dem med låg förbrukning. Han nämnde då inte att den fasta avgiften beror på hur stor förbrukningen är).
- De delar inte ut någonting till välgörande ändamål
- De har ingen grön el. 

Ljug, ljug och ljug. I paritet med garantiförsäljningarna som OnOff och Elgiganten m fl säljer till okunniga köpare.

Jag börjar bli hjärtligt trött på detta.


Klimattest

Inte helt godkänt, men faktiskt inte så illa heller (med tanke på att jag rest till Indien under våren). Jag har ingen egen bil, åker alltid tåg inom Sverige, bor i flerfamiljshus och äter när- och KRAVodlat. 
 Klicka på mätaren för att ändra alla svar
http://www.aftonbladet.se/temamiljo/article2485364.ab

Humanistpartiet moderaterna

På senaste mötet i Barn- och Ungdomsberedningen skulle man svara på en remiss från staten som rör skolgång för barn som ska avvisas eller utvisas. Rättsläget är oklart idag, vilket har lett till att skolledarna själva får bestämma ifall de ska låta barnen gå i skolan. Utredaren föreslår, glädjande nog, att samtliga barn ska få gå i skolan.* Men moderaterna i Malmö tycker annorlunda: barn som ska avvisas eller utvisas har ingen rätt till undervisning.

Att Sverige har ratificerat Barnkonventionen där alla barns rätt till skolgång är ett krav verkar inte spela någon roll för moderaterna i Malmö. Moderaterna i Malmö går från klarhet till klarhet.

Samtidigt säger Anja Sonesson att s, v och mp inte gör någonting för integrationen i Malmö. Anja förstår inte att humanism ÄR integration.


* Majoriteten i Malmö tycker att vi borde gå ännu längre och göra skolorna till en frizon för alla barn. Utredaren säger att det är mycket ovanligt att polisen hämtar barnen på skolan, men varför lämna det öppet?

Budgetsatsningar

Ilmar, Anneli och jag själv presenterade budgetsatsningar 2009 på en presskonferens idag. En maffig budget på 15,5 miljarder kronor.

Anja Sonesson, moderat oppositionsråd, blev intervjuad och ansåg att budgeten var en riktig "vänsterbudget". Ok, det är ju ofrånkomligt att den har en viss vänsterprägel (det är ju trots allt s och v vi samarbetar med) men att såga den som ett vänsteralternativ är ändå att ta i. Särskilt som hon nämnde vilka satsningar som var särskilt vänster - genuspedagogik..... Det är ju lite kul att regeringen inte har samma uppfattning som Anja. Men, Anja och malmömoderaterna har varit ute och cyklat tidigare, modersmålsundervisning har de först på senare tid börjat förstå vitsen med.

Jag ska tillåta mig att vara lite synsk - malmömoderaternas budgetalternativ  2009 kommer att innehålla;
- avveckling av stadsdelar, arbetsmarknadsåtgärder, genuspedagogik, modersmålsutveckling, antidiskriminering, mötesplatser för ungdomar, fairtrade city, spontankultur och förskola för barn till arbetssökande och föräldralediga
- satsningar på vårdnadsbidrag, badhus, konstmuseum, sänkt skatt

Förresten - läs artikeln Ska läkaren bli bödel? av Maciej Zaremba. Ord och inga visor.

Seriöst inlägg om hälsa

Jag verkar vara typen som drar på mig parasiter, amöbor, virus och bakterier i parti och minut. Särskilt parasiter är ena elaka ena. De äter upp det som jag behöver, och ger ifrån sig en massa avfall i processen. Resultat=förgiftad med vitamin- och fettsyrebrist.

Som tur är jag har jag min älskade kinesiolog Tarja (vad ska jag ta mig till när jag flyttat till Uppsala!?). Dagens tips är att boka en tid hos henne om du känner dig hängig eller trött. Den resa jag gått igenom sedan jag första gången var hos Tarja har varit otroligt spännande och någon dag ska jag skriva en bok om hela processen, som faktiskt är anledningen till att jag är politiskt aktiv idag.

Under tiden du väntar på din tid (lång väntetid) kan du läsa följande enkla tips om hur du minimerar riskerna:

ÄT EKOLOGISKT
Det absolut bästa sättet att minska riskerna. Du slipper miljögifterna och konstgjorda gödningsmedel. Tycker du
ekologiska produkter är för dyra så 1. tänk på att det handlar om din kropp 2. prenumera på ekologiskt från Mossagården eller Årstiderna.

RENA DRICKSVATTNET
Ja, Sverige har hyfsat dricksvatten. I alla fall om man jämför med andra länder. Men om du inte bor i närheten av en fjälltopp så innehåller dricksvattnet oftast också klor. Klor som ska döda bakterier i ledningarna har givetvis samma verkan i din kropp. Jag rekommenderar därför vattenreningsfilter från CMI AB som jag använt i många år. Vattnet blir både renare och smakar bättre. Detta gäller även vattnet i duschen/badet.

KOLLA DIN BLODGRUPP
Enligt många en helt ovetenskaplig teori, men läser man boken så verkar det väldigt vettigt. Mina friska vegetarianvänner älskar alla kolhydrater i form av socker och frukt, de behöver inte mycket proteiner och får inga bristsjukdomar. Jag som är blodgrupp 0 har tyvärr fått ge upp mina idealistiska önskemål om att äta vegetariskt eftersom jag bara blev sjuk. Nu när jag äter enligt min blodgrupp mår jag mycket bättre, vilket betyder kött och grönsaker och massor med fett. Smalare och piggare än på länge rekommenderar jag jägar-/samlarmat för oss nollor.

BYT TANDKRÄM
Precis som klor är också flour en bakteriedödare. Vilket är bra när man vill ta död på caries i munhålan, men dåligt för kroppen i övrigt. Det finns bra alternativ; Coral White Tea Tree Toothpaste.

ÖVERKURS
Testa din kroppstyp enligt Ayurveda och försök tillämpa tipsen. Jag mår bättre när jag dämpar Pitta.

Tyvärr inte i Malmö

En hamburgerkedja som tar sitt klimatansvar på allvar: Max!

Budgettider hej, hej... budgettider

När tjänstemännen hade gjort sin dragning över intäkter och kostnader blev det 1 Mkr över att göra satsningar för. Men, de berättade också att SKL hade varit schyssta och berättat att skatteunderlaget skulle räknas upp i o m prognosen 29 april. Så, vi fick 81 Mkr till. Knappt 83 Mkr.
Bara räntor och avskrivningar för Gatukontorets investeringar går på 22 Mkr.

Kul. Jättekul.

Stageing, staging.... eh att staga?

Ja, hur skriver man om man vill använda ordet staging i svenskt språkbruk? Stejdjing? :-) Inte särskilt bra på fonetik annars hade det blivit en [sted:jing] eller hur det nu blir..... Hursomhelst så har jag för första gången stejdjat en lägenhet mot betalning. Fast, vi har inte kommit överens om arvodet än.... kunden ville först se hur resultatet blev. Det får väl vara ok eftersom det är Fredriks lägenhet det gäller och för att jag har bra självförtroende. Fast halvvägs genom processen blev jag gnällig och började tycka att en hederlig städfirma hade kunnat göra ett lika gott arbete.

Några före- och efterbilder blev det tyvärr inte. Glömde helt bort det. Men, lägenheten blev jättefin och grabbarna utsatte genast lägenheten för ett ordentligt test genom att krypa och kråla in under alla soffor och sängar. Resultat=helt dammfria!

Jag är mycket nöjd. Kan anlitas för den som är intresserad.

RSS 2.0