Förhandlingsresultat

Mina första förhandlingar lider mot sitt slut. Och det har gått över all förväntan. Trevlig stämning, konstruktiva lösningar, massor med grön politik. På slutet diskuterade vi poster, och fick riklig tilldelning. T o m en post som ordförande för Tandvårdsnämnden, sådär bara. Utan att vi egentligen bett om det. Och ett regionråd. Igår valde styrelsen Anders Åkesson till regionrådsplatsen. Eftersom Åkesson är den person som mer än alla andra har bidragit till att jag stannat kvar i partiet (jo, så är det!) så är jag mer än lycklig. Särskilt i början när jag blev hårt åtgången av människor som kände sig hotade, var Anders den som höll min entusiasm uppe och levande. Han kommer att klara jobbet som en dans, och äntligen får han belöning för åratals slit.

Den närmaste tiden tar övriga partier ställning till förhandlingsresultatet. Moderaterna sa ja igår. Och valde samtidigt Jerker Swanstein till ordförande i regionstyrelsen. Det är Jerker som har lett förhandlingarna och han har varit kanon. Fortsätter han i samma goda stil som under förhandlingarna kommer det här att bli ett bra samarbete. Han har t o m börjat prata om långsiktigt hållbar utveckling. Häpp!  Stor eloge till honom.

Läskigt

Ett gammalt ex hade hittat en "rump-bild" på mig på någons hemsida. Det är märkligt hur en bild från en kongress för flera år sedan kan hittas av en kille på andra sidan klotet.

Lite skrämmande är det allt.

RSS 2.0