Att kunna ändra åsikt

Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni har sedan hon blev minister varit väldigt kritisk mot alla försök att använda styrmedel för att komma tillrätta med den skeva könsfördelningen i bolagsstyrelser. Det skulle räcka med att Maud Olofsson och Nyamko Sabuni skrev ett brev och uppmärksamma företagen om att det var dåligt med jämställdheten.

Det hjälpte inte alls.

Igår kom förslaget från moderaterna att de funderar på att införa kvotering i bolagsstyrelser. Det är bra att de uppmärksammar att det finns ett jämställdhetsproblem, men det ska bli intressant att se om detta blir verklig politik eller om det bara är valfläsk. De kommer hursomhelst att få en del intern debatt om förslaget, de moderater jag känner är väldigt kritiska.

S-strategi

S verkar inte riktigt veta hur de ska ställa sig i diskussionen kring socialförsäkringarna. De verkar ha köpt de borgerliga partiernas prat. Det fick mig att tänka. Tänk om S istället hade stått upp för sin politik och försvarat det samhälle de varit med och byggt upp. Hade inte det varit betydligt lättare att gå till val då?

Jag tycker det är problematiskt att det allra största partiet inte verkar gilla sin historia eller det samhälle de byggt upp. När köpte ni att svenska folket är fuskare? Stå upp för er åsikter. Sverige behöver er.

RSS 2.0