Nej till utträdeskravet

http://nejtilluttradeskravet.wordpress.com/2008/08/28/anna-norrman/


Björklunds kris

Jag är inte ett dugg överraskad över att det nu visat sig att Björklund inte har belägg för sina påståenden om att svenska skolan är en "flumskola". Han har tjatat om detta hur länge som helst men inte blir det mer rätt för det. Synd att så många verkar ha gått på det.

Nu har i alla fall P1 gjort en ordentlig granskning av Björklunds påstående; var/när har han sagt vad, var har han hittat fakta, hur ser det egentligen ut? Det är faktiskt pinsamt att en skolminister kan använda sig av källmaterial på ett så ogenomtänkt och (faktiskt) felaktigt sätt.

Det ska bli spännande att höra resten av programmen (i deras serie "Kris i skolan?")


FRA-avlyssning

Det är intressant att det är just FRA-lagen som visat på sprickan inom alliansen. Ju mer de försöker kliva ur klaveret, desto mer låter det...

Jag gillar Marias inlägg i debatten: Centerns FRA-förslag är ett uselt sommarjobb.


Politiskt korrekt Rödluvan

"Det var en gång en ung person som hette Rödluvan och som bodde i utkanten av en stor skog med sin mor - och trots att det var ett enföräldershushåll så fanns det mycket kärlek, och en stödjande och fostrande miljö som på intet sätt försämrade kvaliteten på hemmets skötsel. Inte heller led Rödluvan av några utvecklingssvårigheter på grund av avsaknaden av en fadersfigur, inte heller var hon på något sätt förvirrad eller handikappad på grund av de manliga vänner som hennes mor ibland (och endast av sitt eget val, inte på grund av några sociala fördomar eller avsaknad av självkänsla) bad att stanna över natten...."

Läs fortsättningen


Ironiskt försvar?

Häpen lyssnade jag på nyhetsrapporteringen igår rörande "spelad order". Det visade sig nämligen att man hade infört en typ av ordergivning som man skulle strunta i. Tyvärr hade ingen fått reda på att "låtsasorder" fanns. Som om vi plötsligt infört ironi i försvaret!

- Ska vi bomba Danmark?
- Ja, eller hur!

I en ask, i en ask...

Av ingen anledning alls tänker jag på Staffan Westerbergs barnprogram om en massa lådor... det har absolut ingenting att göra med förestående flytt.

Mina ambitiösa planer på att vid det här laget ha gjort en verksamhetsplan för mitt arbete i PS under det kommande året, att klämma kulturrapporten (och den alternativa) mm är just bara ambitiösa planer... Suck. Men jag kommer förhoppningvis att komma mer "centrerad" till PS-mötet i helgen, ska till Växjö för en välbehövd dos energi rakt i fontanellen. Önska mig lycka till.

PS. Jag gillade egentligen aldrig Staffan Westerbergs barnprogram, med undantag av det hatade "Vilsa i pannkakan" som är fantastiskt absurt roligt. DS


Det närmar sig

Ja, min tystnad till trots så har jag faktiskt jobbat hårt med köket. Paneler och lister är på plats och målade. Saknas egentligen bara själva skåpen och golvet (!).

Jag är själv mycket nöjd med hur mina nya väggar blev, det var trots allt första gången någonsin som jag byggt något med puts/armering. Det gällde ju att få det rakt och med snygg böj mot taket. Helt perfekt är det inte men det man måste stå mycket nära för att se bristerna. (Kolla särskilt in mina nästan empiriska väggslut, som jag sågat till med min nya geringssåg).

 
Före/efter

 
Före/Efter

 
Före/Efter

Bara golvet och skåpen kvar alltså. Puh!

PSAU imorgon. Det ska bli kul att komma till Stockholm och använda huvudet lite igen.


Kalla mig Lena

Lena, som i Lena Sundström. Jag har precis köpt hennes senaste bok "Känns det fint att finnas en dag till?" och som vanligt är det som att läsa mina egna tankar. Fast mycket smartare och roligare, så klart.

Nyligen inflyttad i ett "bättre" bostadsområde slåss jag mot den naturliga instinkten att "betrakta" istället för att uppleva. Jag känner mig både hemma och alienerad. Igår funderade jag på om jag känt mig "hemma" i någon annan stad än Malmö. Och kom fram till att nej, var jag än bott har det alltid känts som en övergående fas. Ja, utom under vissa perioder i Lund, i den sunkiga ettan på 22 kvm.  

Lena Sundström verkar föra en ständig dialog med sig själv, om vardagsliv och kärlek, på ett sätt som jag kan identifiera mig med. Och så är hon rolig som sagt. Alla skåningar som har ringt automatisk trafikupplysning kan känna igen sig:

"Så jag ringer, och en mekanisk telefonsvarröst svarar på andra sidan.
- Vilken hållplats vill du åka från?
Jag säger det jag ska med hög, viktig och välartikulerad röst.
- Skooogskyyrkogåården.
Jag gör tummen upp mot brorsan. Känner mig nöjd med min insats. Den röststyrda reseplaneraren låter mig förstå att den har förstått.
- Du vill åka från - kokoskakan.
Är det något slags skämt? Jag slår numret en gång till. Börjar om från början.
- Vilken hållplats vill du åka från?
Jag artikulerar ännu mer den här gången.
Betonar varenda stavelse och får känslan att jag låter som Mattias Klum.
- Skooogskyyyyrkogårrrden.
- Du vill åka från - skånska gården.
- Nej - SKOOOGS-KYRKO-GÅRDEN.
- Sa du - kokoskakan? Svara med ett ja eller ett nej.
Tre "kokoskakan", ett "du vill åka från - godsterminalen" och två röststyrda "uuschäkta, jag förstår inte vad du säger" senare ger jag och brorsan upp. Då har vi även försökt med imiterad göteborgska, norsa och något slags söderkis-dialekt."

HAHAHAHAHAHA

L´opera seria

Känner du för att göra EN enda überkulturell sak i sommar så har jag tipset - åk till Drottningholm och se den roligaste operaföreställning du någonsin kommer att se - L´opera seria. Särskilt andra akten är helt hysteriskt kul, med en minnesvärd aria om flygande tonfiskar. Lite som när Morgan Pålsson försöker göra en "gå-a" i Thailand. En mening - stopp - ett steg.

Rickard gör en fantastisk sadomasochistisk scen, krälande på Drottningholmsscenen med rumpan inbjudande i luften - det trodde de nog inte när de byggde teatern ;-) För övrigt fick vi - helt off the record - en snabb guidning över och under och bakom scenen. Se Drottningholm och sedan dö, typ.

Tre föreställningar återstår - spring och köp!


Eldblomma

VI fick väldigt mycket tapet för pengarna.....Mycket återstår. Var ska jag börja? VI behöver fixa med bokhyllorna (så att Fredrik kan få bort sina ton med böcker från min garderob). Vi behöver skafferi och köksskåp till ugnarna (vilket kräver fixat golv och slipade väggar). Puh! Vet inte var jag ska börja.....


RSS 2.0