Gräddfil för invandrare?

Sten Andersson har skrivit särskilda yttranden till kommunstyrelsen. Det är kul läsning, eftersom de är så motsägelsefulla. Å ena sidan upprörs Sten över att det finns människor i den här staden som efter 15 år fortfarande inte har fått jobb (att det beror på att irakierna som kom hit blev duktigt diskriminerade och inte fick jobb lämnas därhän). Å andra sidan blir Sten upprörd över att "integrationsåtgärderna .. skapar gräddfiler för personer med invandrarbakgrund".

Sten, hur ska du ha det? Är det bra eller dåligt att invandrare får jobb?  

Nja, jag tror nog att det egentligen handlar om något helt annat, nämligen att sd nog hellre ser att invandrarna inte har jobb. Retoriken blir så mycket lättare då.


En lagom främlingsfientlig politik?

Hur Sverigedemokraterna vinner mark genom andra partier

Vill bara hänvisa till Grön Ungdoms rapport om sd och övriga partier som driver samma politik.

Infiltration bland konservativa

Jag besökte en ordensbal i lördags. Mest för att min älskling Fredrik tillhör orden, delvis för att det är kul att klä upp sig och sjunga sånger . Jag brukar inte vara övertydlig med vad jag sysslar med bland dessa konservativa män, utan försöker prata om annat. Hur kul är det att diskutera politik även när man är på bal?

Det är inte helt lätt att sjunga med i sångerna, många handlar om saker som jag inte kan hylla; krig, fosterlandet, morska män etc. Och lördagens bal var nog värre än tidigare, efter ett tag fick jag en unken smak i munnen. Då är det skönt att höra talarna ta upp ämnen som feminism och kvinnligt/manligt. Ja, inte för att talarna på minsta vis delar mina åsikter i frågan, utan för att det visar att ämnet inte kan ignoreras. Förändringar kommer långsamt, men förr eller senare kommer även feminismen att vara en konservativ företeelse ;-). Och roligast var när en av talarna började tala om kampanjen Bara Bröst (sds-artikel), där jag känner en av grundarna. Då log jag med hela ansiktet. 


Har killar fler sexpartners?

Dagens citat från Aftonbladet. Pernilla Rutqvist, 28, skadereglerare i Umeå svarar på frågan "Har du en friare inställning till sex än din mamma?":

- Ja, det finns sex överallt. Men om jag tittar på mina kompisar är det mycket vanligare att killarna har fler sexpartner än tjejerna. Killarna kanske tar för sig mer medan tjejer inte bryr sig lika mycket."

Snälla, Pernilla.... Om inte alla dina manliga kompisar är bögar så har troligen tjejerna lika många sexkontakter som killarna....

Jul, jul, strålande jul

Nu är det snart dags för kalendrar, skivor och skramlande bössor - för de hemlösa, alltså. Jag ser på TV och läser på Internet hur usel jag är som inte kan lösa situationen för de hemlösa. Vad ska jag säga? Hur stort ansvar har jag?

För att lösa problemet med hemlöshet behövs, bl a:
- investeringsbidrag så att fler hyreslägenheter byggs (regeringen)
- missbruksvård (regionen)
- psykvård (regionen)
- socialtjänst med resurser (stadsdelarna)
- alternativa boenden (stadsdelarna)
och mycket, mycket mer

Men mest av allt behöver vi skapa ett samhälle där barnen känner sig trygga och säkra i sin familj, där de får stöd och bekräftelse av vuxna omkring dem. Vi behöver en seriös bostadspolitik, som ser till att det byggs många hyresrätter. Ju längre tid jag är politiker, desto mer frustrerad blir jag. 

DHK-repris

Vissa saker blir inte sämre för att tiden går. Detta gäller exempelvis Nils Karlssons och Peter Hallins glimrande serie D H K (Det hårdnande klimatet). Hela serien kan läsas på mp-Malmös hemsida eller köpas som bok.

- Det suger att vara arbetslös, Abel
- Så sant, min bror Mållgan
- Men jag vet hur vi ska ta oss ur våra situationer!
- Hur Mållgan. Hur?!
- Vi har för mycket pengar kvar! Så länge vår a-kassa är mer än 65% av vår senaste lön, får vi aldrig jobb! Så nu bränner jag 18,75 % av din a-kassa!
- Min a-kassa!!!
- Nu är det bara att vänta på jobbet!
- Hyran...


Hur kallt är 1 grad minus?

Forskare i Lund försöker beskriva temperaturer med ord. Det har nämligen visat sig att luftfuktighet, molntäcke och andra faktorer betyder mer än vi tidigare trott för hur en temperatur upplevs.

Vilken malmöbo som helst hade kunnat komma fram till den slutsatsen.


Sverige-Danmark

Sverige tar idag emot fler flyktingar från Irak än hela övriga Europa. Men, i andra länder pågår diskussionen om att man bör ta emot fler flyktingar. Det gröna partiet Enhedslistans valreklam propagerar för fler flyktingar i "Hvorfor har vi ingen Zlatan?".


RSS 2.0