Etiska regler för debatter?

I jakten på väljare är det lätt att man med flit "väljer bort" sådant som inte stödjer ens syfte. Rick Falkvinge verkar ha hamnat  snett i debatten kring var mp står i IPRED-frågan. Istället för att ge oss cred för att vi driver samma fråga som Piratpartiet vill han frå det att framstå som att vi sviker vår ideologi. Inte ens när miljöpartister påpekar att han har fel viker han från sin linje. Det är lätt att argumentationen får in en på fel spår, därför har mp tagit fram etiska regler. Kanske något för Falkvinge att fundera över?

Mitt inlägg på Falkvinges blogg:

Jag noterar att du börjar med att säga att mp har bytt åsikt. När det sedan visar sig att du citerat fel och miljöpartister påpekar ditt misstag, så ber du inte om ursäkt för att du citerat fel. Istället börjar du prata om andra saker, som att mp inte kommer att få igenom sina åsikter i samarbetet med s och v.

Håll dig till saken!

Nej, mp har inte bytt åsikt i frågan. Vi är fortfarande lika kritiska till IPRED som när vi(!) skrev motionen. I FRA-frågan har vi redan fått s att svänga till att vilja riva upp lagen. Varför skulle vi vara mindre framgångsrika i denna fråga?

Din kritik mot "politiker" verkar vara en ren projektion, det är ju du som slingrar dig. Dessutom är du väl också "politiker" numera?

En annan som skrivit att Falkvinge har fel är Max Andersson.


Kommentarer
Postat av: Mikael Nilsson

Nu handlade det ju inte om IPRED, utan fildelning som frågan som mp skulle vackla i. Varför pratar ni om IPRED när ni blir kritiserade för åsikter om fildelning, som att "upphovsrätten måste säkras"?

2009-01-27 @ 15:21:41
URL: http://minimaliteter.blogspot.com
Postat av: Anna Norrman

Hej Mikael,



Det var ju från IPRED-debatten som Falkvinge citerade Esabelle.



Läs mer på: http://maxandersson.blogspot.com/2009/01/falkvinge-har-fel.html

2009-01-27 @ 17:40:02
URL: http://auroraborealis.blogg.se/
Postat av: EBTS

Men Falkvinges inlägg nämnde inte IPRED alls, utan handlade enbart om fildelning...

2009-01-28 @ 01:13:11
Postat av: Anna Norrman

Ärendet gällde IPRED-lagen och det var från den debatten Falkvinge tog citatet. Nej, Esabelle passade inte på att redogöra för ALL mp:s politik för fildelning. Det betyder inte att vi plötsligt har bytt åsikt i frågan, som Falkvinge ville ge sken av.

2009-01-28 @ 09:24:39
URL: http://auroraborealis.blogg.se/
Postat av: Alf Karlsson

Jag förstår inte varför piratpartisterna angriper (mp) som nog är det parti som är närmast dem i integritetsskydds- och delar av upphovsrättsfrågorna. Jämför med (v) som under förra mandatperioden samarbetade med (s) om att "stärka" skyddet för upphovsrätten, något som (mp) var och är mot. Fast piratpartisterna tyckte inte detta var något problem i somras när de valde att mot (mp) och (s) gå ut tillsammans med (v) mot mp-s utspelet om att avskaffa FRA-lagen. Ur led är tiden..Eller så är det bara tid för oheliga allianser...

2009-01-28 @ 23:04:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0