Kärnkraft och cancer = sant

På Greenpeaces hemsida hittar man en kärnkraftskalender som en påminnelse om att kärnkraften inte är en säker energikälla och att många människor världen över dagligen riskerar att utsättas för radioaktivitet.

Read it and weap


Kommentarer
Postat av: Michael Karnerfors

Vad vill du jag skall läsa och gråta över? En kärnkraftshatarorganisations propaganda som spelar på rädsla för strålning men som egentligen inte säger ett enda dugg?Det tog mig inte ens 5 sekunder, bokstavligt talat från det att dokumentet laddats, att hitta den första stora faktalögnen: att 15 000 människor skulle ha dött av Tjernobyl i Ukraina. Ukranina, som är med i The Chernobyl Forum har tillsammans med Ryssland, Vitryssland, IAEA, WHO och 5 andra FN-organ fram till år 2005 inte kunnat påvisa mer än 64 döda från Tjernobyl.http://www.iaea.org/Publications/Booklets/Chernobyl/chernobyl.pdfCitat från sida 14: "Claims have been

made that tens or even hundreds of thousands of persons have died as a result of the accident. <b>These claims are highly exaggerated</b>." (fetstilen min)Jag kollar vidare i kalendern... 12 augusti: "2000 Barents Sea: Fire and explosion in the first section of the Russian nuclear submarine K-141 Kursk. It sinks, 118 crew members die."Vad har detta med saker och ting att göra? Kursk sjönk på grund av en torpedexplosion. Det förekomm inte en enda Bequerell utsläpp ifrån ubåten. Vad har detta med saken att göra?!De drar upp kärnvapenprov, mindre incidenter som aldrig hotade människor, larm som uttryckligen var falsklarm, händelser som är över 50 år gamla, Kubakrisen...Och vad har detta med modern kärnkraft att göra?

Ingenting... detta är <b>enbart</b> att hota med strålningsspöket. Med risk för att göra en Godwin: den här typen av propaganda har vi sett förut... men då var det juden som man skulle vara rädd för. Nu är det "strålning" istället. Det är löjeväckande att se en modern intresseorganisation förolämpa människors intelligens på det här viset genom att använda 80 år gammal propaganda-teknik och förvänta sig att folk faller för det.För att sätta det hela i lite perspektiv...Du är radioaktiv. Du strålar med ca 5000 Bq. Detta har ingenting att göra med något av det som står i kalendern att göra... därför att strålning finns i oss och runtomkring oss hela tiden. Om ett demonstrationståg på 50 000 människor går igenom stadem så är det 250 000 000 - 350 000 000 Bq i rörelse. Men ingen säger något det gigantiska "utsläppet" av radioaktivitet i staden.Bananer... bananer är roliga. Varje banan strålar 15-20 Bq per banan. Detta från radioaktivt Kalium-40. Har heller ingenting med atombombsprov, ubåtar, kubakriser eller 50 år gamla händelser att göra. Kalium bara är sådant att det innehåller en viss mängd Kalium-40. Världsproduktionen bananer, varje år, motsvarar 8 500 000 000 000 000 Bq. Det är lika mycket radioaktivitet som hela utsläppet av plutonium från Tjernobyl. Och detta produceras varje år... helt naturligt i bananer. Bananer som äts och hamnar i avloppet eller på soptippen. År efter år...

Vi lever med strålning varje dag och har gjort det sedan de första DNA-strängarna som bildade liv formades på den här planeten. Man skall ha respekt för strålning, ja... men den paranoja som Greenpeace försöker få oss att känna finns det ingen som helst grund för. Det är enbart löjligt att de förväntar sig att folk går på det. Tror de verkliegn att läsarna är så <b>godtrogna</b> att man inte ser rakt igenom skitsnacket?!

2009-03-17 @ 11:28:41
URL: http://nuclearpoweryesplease.org
Postat av: Anna Norrman

Det är så intressant att de som förespråkar kärnkraft alltid hävdar att den är ofarlig. Man kunde ju tänka sig att även kärnkraftsförespråkare skulle ta varningar på allvar och säga som det är, "vi tycker att fördelarna överväger och man får räkna med lite svinn".

2009-03-27 @ 11:08:28
URL: http://auroraborealis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0