Upsala Nya tidning

Sedan augusti är min morgonlektyr Upsala Nya Tidning (UNT). Eftersom tidningens ledarskribenter alla har folkpartistisk bakgrund är det alliansen gör bra, och det oppositionen gör dåligt. Märkligt nog med en ton som från en gammal svensk pilsnerfilm. I vårt hushåll går Jan Björklund numera under benämningen "vår Stora Ledare".

I UNT kan man ena veckan läsa hur dåligt det är med en allians mellan s och mp. Men veckan efter att s och mp släppt in v i samarbetet, kan man plötsligt läsa att samarbetet mellan s och mp var bra, och att det nya samarbetet är dåligt.

Insändarsidan är särskilt intressant. Jämfört med Sydsvenskan finns det finns nästan inga främlingsfientliga inlägg. Däremot är religiösa frågor ofta debatterade, och tyvärr tillåts en oseriös debattör vid namn Johnny Fagerström att helt dominera klimatdebatten. Personangrepp, feltolkningar, härskartekniker mm frodas i hans inlägg. Hellre en oseriös klimatdebatt, än en främlingsfientlig dito dock.

Det positiva med tidningen är att de skriver ganska mycket om lokalpolitik och att man hinner läsa igenom hela på en halvtimme.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Anna!

Jag tycker ändå rätt bra om den oseriöse debattören Jonny ;).

"Personangrepp, feltolkningar, härskartekniker mm frodas i hans inlägg. Hellre en oseriös klimatdebatt, än en främlingsfientlig dito dock"Lite beröm på slutet i alla fall......Hälsningar från den dominante klimatdebattören som önskar Gott Nytt år 2009

MVH

Jonny Fagerström

jonny.fagerstrom@bredband.net

2009-01-05 @ 20:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0