spi:s budget

Sitter och läser SPI:s budgetförslag för 2009. Föredömligt inne i god tid, men utan någon egentlig substans.

En del av budgeten handlar om saker som kommunen inte kan påverka och som jag tycker blir märklig att driva i en kommunal budget; närsjukvården ska överföras till kommunen; ett tionde år i grundskolan; grundavdraget ska ökas till ett basbelopp.

SPI verkar ha en ganska trist syn på barn och ungdomar. En ny särskild skolhälsovårdsöverläkare ska anställas, och motivet beskrivs som "de negativa effekterna av en allt större frigjordhet". "Minderåriga utför rån, väskryckningar, skadegörelse, hot mm."

Som väntat handlar en stor del av budgeten om de äldres situation, man vill införa en äldreombudsman (bra förslag som även mp drivit tidigare) och SPI är kritiska till att antalet vårdtagare i vård- och omsorgsboenden minskat de senaste åren.

Dessutom vill SPI sänka skatten "med ett symboliskt belopp" och införa gratis kollektivtrafik för äldre utanför rusningstider. Motiv: att det kan ha god effekt på miljön eftersom de äldre kommer att åka kollektivt istället för att ta den egna bilen. "Istället för att ta bilen till centrum blir det ekonomiskt attraktivt att åka kollektivt. Många pensionärer lever under pressad ekonomisk situation." (Min kommentar: om man lever i en pressad ekonomisk situation förstår jag inte varför man kör bil öht).

Läs hela förslaget här (pdf)

Jag vet ju hur svårt det är att skriva en budget när man inte sitter i majoritet, men för att vara en budget för Malmö stad 2009 så är den allt lite tunn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0