Apatiska flyktingbarn

När debatten gick hög om de apatiska flyktingbarnen fick jag många gånger höra politiker säga att barnen bara simulerade. Visst fanns det en läkare som påstod att de var uppe och åt om nätterna?

Nu kommer Rädda barnen och Karolinska institutet med en rapport om barnens situation innan de kom till Sverige. Många av dem har varit med om våldtäkter, eller mord. "De mest traumatiska händelser man kan tänka sig".

Jag kommer att tänka på alla dem som jag mött i olika debatter som påstått att barnen bara fejkade. Ja, de sa det inte alltid så tydligt. De bara antydde att eftersom man inte visste så kunde man misstänka att flyktingbarnen hade andra motiv. Exempelvis antyddes att de låtsades vara apatiska för att föräldrarna skulle få stanna i Sverige.  

Nu visade det sig att de misstänksamma inte hade något fog för sina misstankar. Kan vi hoppas på ett klarläggande från Tobias Billström?

Kommentarer
Postat av: Peter Berg

Vet du att "läkaren" Thomas Jackson aldrig någonsin träffat ett enda apatiskt flyktingbarn i Sverige?

Ändå har han faktiskt skrivit en hel bok om saken och hävdar att i princip alla simulerar!



Fascinerande, eller vad säger du?



"Men Thomas Jackson hade, skulle det visa sig, aldrig träffat ett apatiskt barn."



http://www.fria.nu/artikel/20021

2008-11-19 @ 02:59:36
Postat av: Anna

Eller hur?!



Det är helt hemskt. Dessutom hänvisade han i artikeln till att han bara ville ha en diskussion, och att han hade ett stort hjärta eftersom han är kristen. Javisst!

2008-11-19 @ 23:17:40
URL: http://auroraborealis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0