Bayersk lantkorv

Finaste minnen från barndomens jular kom från lillejulafton när allt var frid och fröjd och vi åt hemmagjord korv direkt från ugnen. Lugnet före stormen :-)

Bayersk lantkorv (halva satsen blir ganska mycket).

3 kg fett bogfläsk
1knippa persilja
3 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
2,5 dl vatten
3 meter fjälster

Gör så här:
1. Skär bogfläsket i bitar och mal det i köttkvarnen på den grövsta hålskivan.
2. Hacka persiljan grovt. Smaksätt färsen med pressade vitlöksklyftor,timjan, svartpeppar, salt och persilja. Rör ner 2,5 dl vatten.
3. Fyll fjälstret med fläskfärsen. Gör 3 stycken meterlånga korvar, men det går också att göra många korvar.
4. Korven läggs i en spiral i t.ex en långpanna. Den skall sedan mogna över natten på sval plats.
5. Koka korven i ugn. Häll i 1 dl vatten i en långpanna och lägg i korven. Pensla med olja. Koka i 200 grader i 35 min.
6. Den korv som inte skall bjudas på fryses in rå. Uppvärmd korv blir gärna torr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0