Samarbete s, v och mp

Såhär några dagar i efterhand har jag nu gjort ett horoskop för vårt samarbete. Klockslaget är (återigen) lite tveksamt. Den inspelning som finns på youtube är från kl 12. Presskonferensen hölls däremot kl 14 och får därmed vara utgångspunkten (födelsen) av samarbetet.

Jag har inte varit jättepositiv till ett samarbete med vänstern. Mest för att jag tycker att vänstern har velat fram och tillbaka. Dessutom har för mycket av samarbetsdiskussionerna förts i media och det skapar inget förtroendefullt samarbete. Men, det ser trots allt inte alls illa ut.

Först till det mest uppenbara: alla kraftfulla aspekter mellan planeterna. Samarbetet mellan s och mp hade inte alls samma "struktur" och det var en nackdel (som jag skrev då). Här finns både T-kvadraturer och Trigoner som ger stabilitet och struktur. Å andra sidan är det också mer nödvändigt eftersom så många av de viktigaste planeterna är i  rörliga tecknen (Sol, Merkurius och Mars i Skytten/Ascendenten i Tvillingarna).

Precis som med socialdemokraterna finns oppositionen mellan Saturnus och Uranus* kvar. Kampen mellan "det gamla och det nya" blir det som präglar samarbetet mest. Det gäller att pytsa ut frustrationen successivt så att inte allt kommer på en gång.

Notera att det finns en del feminina tecken i manliga planeter och tvärtom. Det verkar ge ett slags balans. Jag tolkar det som att det inte blir ett samarbete som styrs av något av könen, vilket får anses nytt i dessa sammahang.

Trist nog verkar det bli ett ganska introvert samarbete. Första planeten dyker inte upp förrän i 6:e huset och då är det Saturnus (begränsningar, struktur) (1:a huset är det hus som är mest extrovert, 12:e det som är mest introvert). Med lite god vilja kan man tolka det som att professionalitet är det mest framträdande i samarbetet.  Resterande planeter är i hus 7-12. Den planet som kommer att synas minst är Månen, och det ska vi kanske vara tacksamma för.

Ascendenten är i Tvillingarna och det gör att vi kommer att framstå som kommunikativa och lite "dubbla".



* Notera att den dag då Saturnus och Uranus stod i perfekt opposition var USA:s valdag, så förstår ni vilken kraftfull kamp mellan det förgångna och det nya som utkämpades. Kampen mellan Saturnus och Uranus sker av och till under två år (drygt) och återkommer med ca 45 års mellanrum. Under 1900-talet skedde det 1965-1967 och 1918-1920.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0